Megkezdődött a jegyigénylés az EB-re

2017.02.02, 20:48 Kosárlabda
Az MKOSZ döntése értelmében első körben klubokon keresztül lehet több mérkőzésre szóló csomagokat igényelni. Az Atomerőmű SE irányába történő igénylések leadásának határideje 02.07. kedd 16 óra.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (a továbbiakban: MKOSZ) a 2017-ben, Kolozsváron megrendezésre kerülő férfi kosárlabda Európa-bajnokság csoportmérkőzéseire érvényes belépőjegyek magyar szurkolók részére történő értékesítéséről egyedi megállapodást kötött a Román Kosárlabda Szövetséggel (RKSZ).
A szövetségek  között létrejött megállapodás azt a célt szolgálja, hogy a FIBA által eredetileg biztosított jegykontingensnél lényegesen több, azonos helyre szóló jegyet biztosíthassunk a magyar kosárlabda szurkolók részére. A szervezett, és szurkolók számára kényelmes jegyvásárlás biztosítása érdekében az MKOSZ a TEX Hungary Kft-t (továbbiakban: TEX) bízta meg a jegyekkel kapcsolatos értékesítési feladatok végrehajtásával.

Az Európa-bajnokság Kolozsváron megrendezésre kerülő csoportjának mérkőzései az alábbiak szerint kerülnek lejátszásra:

2017. szeptember 1.
HUN-CRO ROU-CZE ESP-MNE

2017. szeptember 2.
CRO-ROU MNE-HUN CZE-ESP

2017. szeptember 4.
MNE-CRO ESP-ROU HUN-CZE

2017. szeptember 5.
CRO-ESP CZE-MNE ROU-HUN

2017. szeptember 7.
CZE-CRO HUN-ESP MNE-ROU

A jegyek igénylése első körben kizárólag az MKOSZ tagszervezetein keresztül lehetséges, így biztosunk elővásárlási lehetőséget a kosárlabda sportág szurkolói, sportolói és sportszakemberei részére a nyílt jegyértékesítés elindulása előtt.

Az MKOSZ a TEX segítségével a kolozsvári EB csoport valamennyi mérkőzésére értékesít jegyeket a szurkolók számára. A belépők a csarnok meghatározott, a magyar szurkolóknak fenntartott szektoraiba érvényesek és I. (kék színnel és számmal jelölt) és II. (magenta színnel és számmal jelölt) kategóriába szólnak az alábbiak szerint:


A román fél által meghatározott biztonsági előírások miatt, minden jegyigénylő természetes személynek (azaz ha valaki több személy részére vásárol jegyet, nemcsak a jegyet megvásárló személynek, hanem minden, a mérkőzéseket magyar szektorokból megtekinteni szándékozó nézőnek) a vásárlás előtt meg kell adnia a nevét, születési helyét és idejét. A jegyvásárlónak – a kapcsolattartás biztosítása miatt – rendelkeznie kell elektronikus levelezési címmel. A Sportszervezet az általa megrendelt jegyek esetében összegyűjti a jegytulajdonosok jegyvásárláshoz szükséges adatait és azok kezelésében követi az MKOSZ által meghatározott adatkezelési szabályokat.

Az első (kizárólag kosárlabda sportszervezeteken keresztül) és második (nyilvános) árusítási fázisban a mérkőzések belépőjegyei csomagokban kerülnek értékesítésre. A csomagok a táblázatban – pirossal vagy sárgával jelölt – magyar vonatkozású mérkőzésekre mérkőzésenként 1 db, és a nem magyar vonatkozású – kékkel jelölt – mérkőzések közül egy (1) kiválasztott mérkőzésre 1 db jegyet tartalmaznak az alábbiaknak megfelelően:



Az adott mérkőzésre igényelt jegyek kategóriája a rendelkezésre álló kontingensek figyelembe vételével változhat, erről a TEX a jegyigénylőt a vásárlás előtt tájékoztatja. Kizárólag I. kategóriás csomagok egyedi igénylésére a TEX lehetőséget biztosít, de más egyedi igényeket a csomagok vonatkozásában nem tudnak figyelembe venni.

Mivel az MKOSZ az értékesítés során arra törekszik, hogy a kosárlabda sportág érintettjei (szurkolók, sportolók, sportszakemberek, támogatók, stb…) a jegyvásárlás során elsőbbséget élvezzenek, így az első fázisban a jegyek publikus értékesítése nem kezdődik meg. A jegyek mérkőzésenkénti, nem csomagokban történő értékesítése csak a harmadik fázisban indulhat el, terveink szerint 2017. május 1-jétől, ha ezt a megmaradt jegykontingens lehetővé teszi.

A kiállított jegyek más személy (nem a megjelölt tulajdonos) részére történő átadása esetében az MKOSZ-t vagy a TEX Hungary Kft-t semmilyen anyagi vagy erkölcsi kötelezettség nem terheli sem a sportszervezettel, sem a belépésre jelentkező vagy jegyvásárló szurkolóval szemben, amennyiben a szurkoló beléptetése megtagadásra kerül és/vagy egyéb következményekkel kell szembenéznie. Az ilyen jegyek felhasználója vagy vásárlója kártérítésre nem tarthat igényt!

A belépőjegyek a jegytulajdonosoknak a helyszínen (Kolozsváron), később meghatározott időpontban és helyen kerülnek átadásra.

Az Atomerőmű SE irányába történő jegyigényléseket az asekosarlabda@gmail.com emailcímre kérjük elküldeni. Az emailben meg kell adni, hogy hány illetve milyen típusú bérletet/bérleteket szeretne igényelni a vásárló, illetve hogy mely semleges, nem a magyar nemzeti csapat részvételével zajló mérkőzést szeretné élőben megtekinteni, lévén minden csomagtípus tartalmaz egy ilyen mérkőzést is. Több bérlet egy emailban történő igénylése esetén kérjük az összes bérlet "gazdájának"  nevét megadni. A tájékoztatóban jelzett további adatok (születési hely és idő, személyenként külön email cím) megadása egyelőre nem szükséges, ezen adatok begyűjtésének céljából majd - a jegyek árának megtérítését követően - felveszi a klub a kapcsolatot mindenkivel.

A megigényelt jegyek ellenértékét a rendeléskor nem kell befizetni, azok árának megtérítése előre láthatóan két-három hét múlva lesz esedékes, miután a TEX jegyiroda a beérkezett igények elbírálását követően tájékoztatja klubunkat, hogy mely igények részesültek pozitív elbírálásban, illetve ezzel egy időben a számla is kiállításra kerül.

Amennyiben az igénylési folyamattal kapcsolatban bármilyen kérdés merülne fel, azt szintén az asekosarlabda@gmail.com címen lehet feltenni.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%