Matt Tiby lett a befutó négyes posztra

2016.07.18, 19:03 Kosárlabda
A mindkét palánk alatti pozícióban bevethető amerikai idén végzett a Wisconsin-Milwaukee Egyetemen, ahol csapata legjobb dobója és lepattanózója volt.

A 203 centi magas, 104 kilós magasember az Iowa állambeli Urbandale városából származik, ott is végezte a középiskolát. Ezt követően került a Wisconson-Milwaukee egyetemre, ahol évről évre fejlődve egyre inkább húzóemberré és a csapat vezérévé nőtte ki magát. Harmadévesként 13.3 pontos, valamint 7.8 pattanós átlagának köszönhetően a konferencia második ötösébe választották, majd végzősként még ezeken a számokon is emelni tudott, ekkor 15.6 pont és 8.2 lepattanó került a neve mellé meccsenként, ami már konferencia legjobb ötösébe való bekerülést jelentette számára. Külön kiemelendő, hogy nem csak a palánk alatt, de középtávolról és a triplavonalon túlról is eredményesen céloz, utolsó évében 37.5 százalékkal lőtte a hármast. A draft előtt meghívást kapott a Milwaukee Bucks csapatától is felmérőre, de végül nem került kiválasztásra, így az európai karrier mellett döntött.

{youtube}BzLOu-rLpwE|525|400|0{/youtube}

Személyében egy újabb rakkolós, erőszakos, az első perctől az utolsóig ugyanazon a fordulatszámon zakatoló játékos érkezik a csapathoz, aki bár mérete alapján nem éppen egy klasszikus ötös center, agilitásának köszönhetően az egyetemen is sokszor szerepelt ötös poszton. Mint azt a videói is mutatják, a triplát egy pillanatig nem hezitál elvállalni, ráadásul meglehetősen eredményesen is teszi, remélhetőleg sokszor tapsolhatunk majd a Tiby-triplák után idén. Leigazolásával újabb kombó-játékossal bővült a keret, így tovább nőnek Petrauskas mester lehetőségei a csapat összetételére.

{youtube}UZEprnlhHOI|525|400|0{/youtube}

Ezzel befejeződtek az idei nyárra tervezett erősítések, a klub egyelőre nem tervezi feltölteni az ötödik légiós helyet. Azonban ha a szükség úgy hozza, és a szakvezetés úgy látja jónak, akkor érkezhet még egy idegenlégiós, az anyagi feltételek adottak hozzá.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%