Már csak az Old Boys veretlen

2015.12.07, 18:24 Kosárlabda
Kiélezett küzdelmeket és meglepetésgyőzelmeket hozott az utolsó két őszi hét. 9 forduló után már csak az Old Boys veretlen, míg a középmezőnyben több csapat is közel van egymáshoz, így izgalmas tavaszi meccsek elé nézünk!  

 

8. Forduló

 

Zóna-kosár – Ultra Violák 34-46

 

Szorosan indult az összecsapás, de az első 10 percben végig az Ultrák tartottak előrébb pár ponttal. A folytatásban próbáltak felpörögni a Zónások is, és sikerült is átvenniük a vezetést, azonban ez csak pillanatokig tartott. A vendégek hamar visszavették a vezetést, és ezúttal már sikerült nagyobb, 5 pontos előnyt kiharcolniuk.

A fordulás után sem történt változás, az Ultrák egyre jobban belejöttek a játékba, és pillanatok alatt 10 pontosra hízott a két fél közötti diferencia. Mivel a Zóna-kosár a hátralévő időben sem tudott változtatni, az Ultrák hatalmas meglepetésre, könnyed és megérdemelt győzelmet arattak.

 


 

Nyenyekek – Vak Baglyok 48-40

 

Ez a mérkőzés is szorosan indult, de a Nyenyekek a félidőre 7 pontos előnyhöz jutottak. Úgy tűnt ez elég lehet a folytatásra, de a Baglyok ezt nem így gondolták és a harmadik etap végére 1 pontra zárkóztak. Az utolsó negyedre azonban elfogyott a puskaporuk a Nyenyekek pedig ezt kihasználva, megnyerték a meccset.

 


 

Old Boys – Puszta 5 City 96-52

 

Ahogy megszokhattuk, az Old Boys már az első játékrészben 10 pontos előnyhöz jutott, azonban a City ekkor még vissza tudott kapaszkodni. A folytatás viszont már újból a szokásos Old Boys fölényt hozta. A mérkőzés a harmadik 10 percben dölt el végleg, amikoris a hazaiak 24 ponttal növelték előnyüket. Az Old Boys ezzel a győzelmével egyedüli veretlenként vezeti a tabellát és őszi első helyezett.

 


 

ASE Kadet – Face Kings 69-67

 

Hatalmas csatával kezdődött a 8. forduló záró napja.

7-0-al indult az összecsapás, de a Face Kings is hamar kapcsolt, és pillanatok alatt kiegyenlített. Innentől vált igazán élessé a mérkőzés. A félidőig hol a hazaiak, hol a vendégek vezettek, de 2 pontnál többel egyik fél sem tudott eltávolodni ellenfelétől. A félidő hajrájában a Kadet hibázott többet, de a Kings ekkor is csak 3 ponttal tudott jobb lenni (23-26).

A fordulás után két gyors kosárral 7 pontra nőtt a vendég előny, de 35-34-nél már megint a fiatalok vezettek, és újra kezdődött a váltott vezetés. Bár egyszer-egyszer mindkét csapatnak sikerült 5 pontra ellépnie, az utolsó pillanatoknak 67-66-al futottak neki a felek.

Ekkora a Face-nek - a kipontozódások miatt -, már csak 4 játékosa maradt, mégis sikerült kiegyenlíteniük. Azonban az utolsó támadást nem sikerült kivédeniük, az ASE Kadett pedig két büntetővel megnyerte a szikrázó összecsapást.

 


 

Alibi KC – Street Boys 56-40

 

10 percig tudott játékban maradni a Street Boys, a második etapban viszont sebességet váltott az Alibi, és a félidőre már 10 ponttal vezettek. A fordulás sem hozott igazi változást, mert bár szorossá vált a küzdelem a vendégek nem tudtak közelebb kerülni ellenfelükhöz, sőt a negyed vége megint a hazaiaké lett, így 14 pontos előnnyükkel kezdődhetett a záró játékrész. Mivel az Alibi ekkor sem ingott meg, ők örülhettek a könnyed sikernek.

 


 

9. Forduló

 

Zóna-kosár – Vak Baglyok 49-34

 

A 16-15-ös első negyed után, az egy héttel korábbi meccs emléke derenghetett fel a Zónásoknál, de hamar szerte is foszlott, mert a folytatásban már beindult a szekér. Bár ekkor sem volt sziporkázó a küzdelem, mégis folyamatosan nőtt a különbség a hazaiak javára, akik végül sima győzelmet arattak.

 


 

Face Kings – Nyenyekek 45-50

 

Vendég kosárral indult a mérkőzés, és bár többször is kiegyenlítettek a Face-es játékosok, a Nyenyekek irányították a játékot és a félidőre 5 pontos előnyt könyvelhettek el.

A térfélcserét követően tovább nőtt a Nyenyekek fölénye. Míg nekik minden összejött, addig a túloldalon akadozott a gépezet. 21-38-nál úgy tűnt el is dőlt az összecsapás, de ezt nem így gondolták a hazaiak. Hosszú hajrát kezdett a Face Kings, és a záró negyed derekára sikerült is felzárkózniuk, sőt 45-44-re már náluk volt az előny. Azonban a felzárkózásban el is fogyott a lendület, amit a Nyenyekek ki is tudtak használni, és megérdemelt győzelmet arattak.

 


 

Old Boys – Ultra Violák 103-47

 

Újabb hét, újabb sima Old Boys győzelem. Az Ultra Violáknak ezúttal nem sikerült az egy héttel korábbi bravúr, és még csak megnehezíteni sem tudták a toronymagas esélyes házigazda dolgát.

 


 

ASE Kadett – Alibi KC 30-55

 

Az Alibisek nem hagytak esélyt ellenfelüknek. Már az első negyedben elhúztak, majd folyamatosan növelve előnyüket, minden negyedet megnyerve, fölényes sikert arattak.

 


 

Puszta 5 City – Street Boys 47-52 (hu)

 

9-2-es rohammal kezdett a Street Boys, ám az első negyed így is 11-11-re végződött. A folytatásban azonban sokáig nem találtak be a Citys játékosok, így újra vendégek kerültek előnybe, amit a folytatásban is meg tudtak tartani. A következő Puszta 5 feltámadás a harmadik negyed végén következett be, ekkor 30-31-re közelítették meg ellenfelüket, de a negyedik negyed újra a Street Boys perceit hozta, na meg 10 pontos vendég előnyt. Viszont ebből is volt még visszaút, a Puszta 5 City minden erejét mozgósítva újra felzárkózott, és 6 másodperccel a vége előtt egy tökéletes triplával egyenlített. Mivel már csak egy időn túli kosár volt a válasz, következhetett a hosszabbítás.

A ráadás viszont már csak Street Boys pontokat hozott, és így vendéggyőzelemmel végződött.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%