Magabiztos győzelem

2010.11.06, 20:16 Kosárlabda
 Végig az ASE vezetett

Az Albacomp után ismét neves ellenfél érkezett a Gesztenyés úti sportcsarnokba. Az Atomerőmű SE ezúttal a Körmenddel csapott össze, és győzte le 83:76-ra. Pedig a találkozó elején a vendégek kapták el jobban a fonalat, de a negyed derekán utolérte ellenfelét az ASE, megfordította az állást, és többé nem engedte ki kezéből a vezetést. A nyitó szakaszt 24:21-re nyerte a piros kék gárda, Hodges, Sales, Mészáros és Pavlik is ponterős volt ekkor, míg a túloldalon Bell és Ferencz célzott jól. A második 10 percben hamar 10 pont fölé nőtt a különbség a felek közt. Sok kosár azonban nem esett, a küzdelem viszont annál nagyobb volt. 42:33 volt az eredmény a nagyszünetben. A fordulást követően tartotta előnyét az ASE, minden vasi zárkózási kísérletet visszavert Horváth Imre alakulata. Mészáros remekül irányított, Sales és Johnson pedig remekül dobott. A piros feketéknél egyedül Bell-t lehet kiemelni. 12 pontos hazai előnnyel vágtak neki a felek a záró felvonásnak, melyben sokáig úgy tűnt a vártnál könnyedebb Atomos siker születik. Moore, Ruják, Fodor és Ferencz nem így gondolta, kiválóan céloztak a távolból, így nem sokkal a vége előtt négy egységnyi különbségre zsugorodott a paksi vezetés. Sabáli Balázs egylete azonban ezzel ellőtte puskaporát, míg Mészáros vezérletével végül megnyerte a meccset az ASE. Atomerőmű SE- MJUS Fortress Körmend 83:76. 
 
Atomerőmű SE-
MJUS-Fortress Körmend
83:76
(24:21, 18:12, 24:21, 17:22)
ASE: Mészáros Z. 12/6, Pavlik J. 9/3, Hodges 15/9, Johnson I 14/6, Sales B. 23 Cs.: Kovács Á. 5/3, Morgen F 3/3, Körtélyesi G 2.

Körmend: Moore M. 11/3, Ferencz Cs. 9/9, Fodor G. 7/3, Bell R. 26/3, Davis B. 4. Cs.: Ruják A. 6/3, Dávid G. 8 Boldizsár F. 2 

Horváth Imre: Az a lényeg, hogy az Albacomp meccs után nagyon sok mindenen tudtunk változtatni. Köszönöm a csapat hozzáállását, ami a mérkőzés nagyobb részében jó játékkal is párosult. Természetesen hibák mindig vannak, és lesznek, de azon igyekszünk, hogy ezeket kiküszöböljük.

Sabáli Balázs: Az első félidőben nagy teret engedtünk Hodgesnak. Nem játszottunk jól, kihagytunk 11 büntetőt, és nem nagyon tudtunk tíz pont alá kerülni huzamosabb ideig. A végjátékban volt sanszunk, de csak futottunk az eredmény után.

{jcomments on}
{morfeo 77}