Legkisebbek a parketten

2011.03.24, 19:49 Kosárlabda


 

Az Atomerőmű SE legfiatalabb kosárpalántái lejátszották életük első tétmérkőzéseit. A Szekszárdon  megrendezett Ugri-Bugri Kupán több száz apróság pattogtatta a labdát három korcsoportban. A házigazdákon kivül Pécsről, Bajáról, Kiskörösről, Kalocsáról és Paksról érkezett diákok 1.- 2. és 3.osztályosok korcsoportjában csaptak össze. Az atomosok közül Pálfi Katalin 2002. és 2003-as kosarasai vettek részt, akik itt ismerkedtek élesben a sportág szépségével, szabályaival és keményen helyt álltak. Csapatonként napi 7 meccset játszottak, hatalmas küzdelemben több-kevesebb sikerrel.

Eredmények:

A 2.osztályosok között, mely a legnépesebb mezőny volt 17 induló csapattal, az Atom Bulls (Apró Ricsi, Debreczeni Zalán, Vértes Bálint, Krizer Bence) csoportharmadikként jutott tovább és végül a 7.helyen végzett. Ugyanitt a Kobrák (Gárdai Máté, Kovacsik Bence, Tóth Lackó, Renkecz Máté) csoportnegyedikként jutott tovább és végül a 10.helyen zárt.

A Villámok (Körösztös Dani, Pinczés Milán, Alpek Dani) az 1.osztályosok között 13 csapat közül a 10.helyen végeztek.

Büntető dobóversenyt is rendeztek korosztályonként, ahol Renkecz Máté a legjobb paksiként 70 kosaras közül a 4. lett.

Gratulálunk a fiataloknak, akik küzdeni akarásból jelesre vizsgáztak!

Áprilisban újabb megmérettetés vár rájuk. Baján vesznek részt a Mini-Manó Kupán, már érettebben és a szekszárdi tapasztalatokkal a tarsolyukban, akár éremesélyesként.

{morfeo 93}