Kupa Kézdivásárhelyről

2016.09.08, 10:21 Kosárlabda
Az Atomerőmű SE 2003-04-es lánycsapata megnyerte a Fashion Kupát Kézdivásárhelyen.

Több mint egy évtizedes sportbaráti kapcsolatot ápol Pálfi Katalin, az Atomerőmű SE utánpótlás edzője a kézdivásárhelyi kosarasokkal, így meghívást kapott a Kézdivásárhelyi Kosárlabda Sportegyesülettől a csapat a négynapos tornára, melyre Hangyási Eszter által edzett lányokat vitte el Pálfi Katalin.  A II. Fashion Kupán, mely az Őszi Sokadalom előhírnöke volt,  a testvérváros vendégszeretetét élvezték a fiatalok és kísérőik.
Az U12-es korcsoportban négy csapat volt. Az első meccsen a 2003-as Székely válogatott  volt az ASE Paks ellenfele. A szoros meccsen végig a paksiak voltak lépéselőnyben és ez a tyúklépés megmaradt a meccs végére is: 35:32-re nyertek az atomosok.
Még aznap délután a Bukarest nagyobb falatnak ígérkezett, igen méretes lányaik tekintélyt parancsolóak voltak. Rendes játékidőben nem is bírtak egymással a felek. 45:45 után következett az 5 perces hosszabbítás, melynek utolsó mp-eiben szerzett dobással nyertek a paksiak. ASE Paks - Bukarest 54:52 (hosszabbításban)
Így a harmadik meccsen már az aranyérem volt a tét. Ha itt is nyernek, akkor Paksé a kupa. És nyertek: ASE Paks - 2004-es Székely Válogatott  34:19.
A Kupa mellett különdíjakat is elhoztak a lányok: A torna MVP, azaz legértékesebb játékosa Haag Panna lett, míg az All Star Player játékosnak járó díjat Prantner Krisztina érdemelte ki. A kupagyőztes csapat tagjai voltak: Sinka Noémi, Haag Dóra, Varga Niké, Licker Leila, Dóczi Mercédesz, Haag Panna, Varga Tekla, Török Boglárka, Márton Panna, Prantner Krisztina, Nagy Nikolett.
A sportverseny után maradt idő kirándulásra is. Büdös Barlang, Szent Anna Tó, Kalandpark szerepelt a programban. Bálványoson egy medvecsaládot is sikerült testközelből szemrevételezniük lakmározás közben. Hazafelé Déva várát is megmászták.