Küzdelem-csúszás-mászás no meg a triplák a végén

2010.02.20, 19:02 Kosárlabda
 Bár Sztojan Ivkovics az ASE- KKSE meccs előtt azt nyilatkozta, mindent tud a Paksról, a végjátékban bebizonyosodott, hogy mégsem! A küzdeni tudással bizonyára nem számolt a sokat látott vendégtréner, mert ezúttal az Atomos legények bebizonyították, helyén van a szívük! Pedig a találkozón 39. percéig minden úgy történt, ahogy azt a Kecskemét edzője megálmodta.

Az első negyedet 24:11-re nyerték a piros fehérek úgy, hogy Ross 9, Csorvási 8 egységet tett a közösbe, míg a hazaiak szinte csak a messziségből találtak a gyűrűbe. A folytatásban már összeszedettebben játszott támadásban az Atomerőmű, a védekezés is kezdett összeállni, így a nagyszünetben már „csak” 6 ponttal vezetett a Hírös városi egylet. Az Atomic Boys szurkolói egyre nehezebben fogadták a légiósok teljesítményét, többször a „Hajrá Magyarok” rigmus hallatszott. A harmadik 10 percben a vendégek tartották 5-7 pontos előnyüket, bár próbálkoztak becsülettel, nem tudtak közelebb férkőzni a piros kékek. Szembetűnő volt, hogy a paksiak hibáit az Ivkovics legények nem tudják kihasználni és eldönteni a meccset. 30 játékperc után továbbra is „féltucattal” tartott előrébb a KKSE. Horváth Ákos mellett a reaktivált Panta gyűjtögette a legszorgalmasabban a pontokat a záró felvonásban, míg odaát egyedül Wittmann vitte hátán övéit. A végjáték pedig igazán izgalmasan alakult. Az utolsó játékpercet 71:74-gyel kezdték a felek. Körtélyesi kétszer is 3 pontossal próbálkozott, de célt tévesztett. Labdái azonban Mészáros kezében kötöttek ki, így sokáig támadhatott az ASE. 10 másodperccel a vége előtt a paksi karmester süllyesztett el egy triplát, egál. Ivkovics időkérés, vendég oldalbedobás, szinte azonnali paksi labdaszerzés. Újabb oldalbedobás, - ezúttal paksi-, Mészáros labdavezetés, majd dobás. A játékszer 1.2 másodperccel a vége előtt behullott az ellenfél gyűrűjébe és véget ért az összecsapás. Zalán vezérletével sikerült az újabb győzelem, mellyel hatalmas gátak szabadulhatnak fel a paksi játékosokban. Atomerőmű SE- Kecskeméti KSE 77:74. 

 

 

Atomerőmű SE - Kecskeméti KSE  77:74 (11:24, 20:13, 19:19, 27:18)

Paks Atomerőmű Sportcsarnok 1000 néző,

Játékvezetők: Földházi T., Kapitány G., Balogh Gy., Ellenőr: Szaniszló S.,

 

 

 

ASE: MÉSZÁROS Z. 16/6, LaGrange J. 9/3, HORVÁTH Á. 19/9, Clark I. 5/3, Dill A. 2,

Csere: Körtélyesi G. 12/6, Kiss Zs. 3/3, Walker T. 3, Panta I. 8/6,

KKSE: ROSS R. 17/6, WITTMANN K. 20/12, Dénes G. -, Johnson I. 7/3, Csorvási M. 11,

Csere: Marciulionis K. 9/3, Tóth N. -, Szabó T. 7, Williams T. 3/3,

Horváth Imre: Azért éveket nem öregedtem, de visszakaptam valami hitet, látva a csapat játékát az utolsó negyedben. Szerencse is kellett, de megdolgoztunk érte.

Sztojan Ivkovics: Minden mérkőzésnek megvannak a nehézségei, megérdemeltük volna a győzelmet.

 

 {morfeo 57}