Ismét vereséggel távoztunk Kecskemétről

2015.05.12, 16:01 Kosárlabda
Ezúttal ugyan jobban ment a játék, a félidőben még néggyel vezettünk, ám a nagyszünet után a Kecskemét szigorított a védekezésén, és megnyert a mérkőzést. Pénteken az életben maradásért fogunk játszani.  

 

NB1 - Elődöntő, 3. mérkőzés

KTE-Duna Aszfalt - Atomerőmű SE
67-60

(20-21, 12-15, 21-15, 14-9)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

V: Papp P., Frányó P., Jakab L. (Benczur)

KTE: Kinney 19/3, Kovács P. 5/3, Derasimovic 13, Ivosev 6/6, Barovic 15.
Csere: Pongó Ma. -, Karahodzic 4, Pongó Má. 5/3, Hegedűs -.
Vezetőedző: Stojan Ivkovic

ASE: Dugat 10/3, Medve 2, Evans 17/9, Szabó 8, Jones 15.
Csere: Tóth 2, Kovács 6/6, Eilingsfeld -, Wise -, Baki -.
Vezetőedző: Dzunic Branislav

 

Mi hoztuk el a labdát a feldobásnál, majd tizenhat másodperccel később Jones már ott is állt a büntetővonalon, igaz csak egyet dobott be a két büntetőből. A túloldalon Barovic volt aktív, az első három-négy kecskeméti támadás mind rá lett kijátszva, ő pedig elég jó százalékkal be is fejezte őket. Neki köszönhetően a vezetést is megszerezte a hazai csapat, majd Szabó révén kiegyenlítettünk, de hogy mennyire hasonlított a meccs az eddigiekre, azt mindennél jobban mutatja, hogy öt perc elteltével még mindig csak 5-5 állt a táblán. Ekkor egy kicsit meglódultak a felek, egy perc alatt megduplázták a a dobott pontok számát, de egymás kezét nem engedték el, továbbra is egál volt az eredmény. A "kosáreső" a folytatásban is megmaradt, Szabó, Dugat és Kovács is betalált, míg a túloldalon James Kinney szinte egymaga tartotta meccsben csapatát, kilenc pontot vállalt az első negyedben.

Több elrontott dobás után Kovács Péter triplája talált utat először a gyűrűbe, a Kecskemét pedig visszavette a vezetést, legalábbis egy időre. Jött ugyanis Jarrod Jones, és a következő három percben csak ő dobott kosarat, percenként egyet-egyet, ami négy pontos paksi előnyt eredményezett! Stojan Ivkovic nem is volt nyugodt, forgatta a csapatát bőszen, hogy megtalálja az ideális összeállítást, ami végül sikerült is neki, csapata pedig Derasimovoc vezérletével kiegyenlített. A meccs komoly iramban zajlott, persze ezzel együtt a hibák száma sem volt alacsony, továbbá csontzenében sem volt hiány, nem fukarkodtak a kemény faultokkal a csapatok. A negyed hajrájában aztán Wise villant kettőt, két zsugájából pedig Szabó illetve Dugat talált be, hat pontos előnyhöz juttatva a mieinket. A KTE azonnal időt két, egy perc volt vissza ekkor a félidőből. Az utolsó percben kettőt még lefaragott a Kecskemét, de így is néggyel mentünk a nagyszünetben.

Mindössze húsz másodperc telt el a harmadik negyedből, mikor James Kinney egy középtávolival két pontra lopta a különbséget, majd miután két támadást is elrontottunk, Barovic ki is egyenlített. Támadóoldalon sajnos nagyon nem jöttek be a dolgaink, bárki dobta rá, kimaradt a dobás. Egészen addig, amíg Evans be nem emelt emberről egy trojkát, kár, hogy fordulásból Ivosev hasonlóképp válaszolt. Ezt a triplát leszámítva a negyedet egyértelműen a hazai csapat dominálta, sőt miután Karahodzic két büntetőt is beszórt, már 9-3-ra vezettek a nagyszünet utáni szakaszban. Közben négy pontra is meglépett a Kecskemét, kellett is Dzunic mester időkérése. Sajnos a védekezésünk, főként a lepattanószedés terén időnként kihagyott, több lecsorgó labdát is szépen tettek vissza a lilák, értékes pontokat szerezve. Az utolsó két percre fordulva előbb Jones értékesített egy szép duplát, majd Evans szerzett triplát emberről, így visszakapaszkodtunk egálra, ám a negyed végén így is kecskeméti előnyt mutatott a tábla.

Az első negyedhez hasonlóan az utolsót is Jones büntetői nyitották, sajnos az eredmény is hasonló volt, kettőből egy. Gyűrték egymást a felek, idegesek voltak a játékosok és a szakvezetők egyaránt, látszott, hogy nagy a tét. Hiszen aki itt nyerni tud, az egy lépésre került a döntőbe jutástól, a másik csapat nyakára pedig rákerül a kés. A negyed feléhez közelítve hárommal ment a KTE, mikor Evans beleállt egy újabb hármasba, és ez is a gyűrűben landolt! A túloldalon azonban megint érkezett Tomislav Ivosev, és újfent egy hármassal válaszolt a hármasra, majd nem sokkal később Pongó Máté is beszórt egyet, hatra növelve a hazai előnyt. Azonnal időt is kértünk, mert négy perccel a vége előtt elmenni látszott meccs. Jarrod Jones faragott a hátrányon egy szép leforgás utáni ziccerrel, ám Kinney révén erre is volt válasza a Kecskemétnek, ráadásul Derasimovic is betalált, így mikor két perccel a vége előtt ismét időt kértünk, még rosszabb volt a helyzet, mint korábban. Természetesen azért megpróbáltuk, de innen már nem volt visszaút, és a Kecskemét - összességében megérdemelten - megnyerte a mérkőzést.

Fotó: Molnár Gyula


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%