Hatalmas szívvel küzdve nyertünk Körmenden

2015.03.07, 16:40 Kosárlabda
A hihetetlen izgalmakkal tarkított, fordulatos és parázs mérkőzésen az utolsó pillanatig kérdéses volt a győztes kiléte, ám végül mi diadalmaskodtunk. A csapatban több kiemelkedő egyéni teljesítmény is akadt, de mindenki megérdemli a dicséretet.  

 

NB1 - alapszakasz, 26. forduló

Egis Körmend - Atomerőmű SE 81-88 ( 17-27, 26-12, 19-27, 19-22)

Körmend, Városi Sportcsarnok

V.: Pálla Z., Hegedűs T., Boros T. (Forrai)

Körmend: Walker 3, Seals -, Ferencz 2, Tóth N. 9/6, Richards 29/9.
Csere: Latinovic 9/9, Popadic 15/6, Török 14/9.
Vezetőedző: Déri Csaba

ASE: Dugat 22/12, Markovic -, Evans 10/3, Szabó 9/3, Tóth Á. 13.
Csere: Körtélyesi 11/9, Baki 5/3, Eilingsfeld 4, Wise 9/3, Medve 2.
Vezetőedző: Dzunic Branislav

Kipontozódott: - ill. -

Mi hoztuk el a labdát a feldobásnál, majd egy-egy elrontott támadás után a vezetést is mi szereztük meg, mégpedig Szabó Zsolt hármasával.  A folytatásban aztán több lehetőségünk is akadt az előny növelésére, de ezek rendre kimaradtak, egészen addig, amíg Dugat be nem szórt egy újabb trojkát. Az első pár percben igen komoly tempóban folyt a meccs, fel-alá rohangáltak a csapatok, és nagyjából 10 másodperc alatt igyekeztek befejezni az akciókat.A történethez persze az is hozzátartozik, hogy öt perc elteltével már nyolc triplakísérlete volt a hazai csapatnak, a piros-fekete játékosok nem nagyon törekedtek arra, hogy bejussanak a körtébe. Szerencsére ez minket nem zavart meg, játszottuk a saját játékunkat, és mikor Déri Csaba a hetedik percben időt kért, már 13-5 arányban vezettünk. Majd az időkérés után fél perccel 18-5-re nőtt ez a különbség, köszönhetően Dugat találatainak, és Tóth Ádám remek  védekezésének. Ekkor Richards aktivizálta magát, két támadás alatt két hármast is betolt, majd Latinovic is hozzátett egyet, így mire magunkhoz tértünk, lefelezték a hátrányukat. A negyed vége aztán megint a miénk volt, Dugat és Tóth tovább folytatta remeklését, így tízzel mentünk, mikor véget ért a játékrész.

A folytatásban a frissen beállt Eilingsfedre járt rá a rád, 105 másodperc alatt három faultot fújtak rá a sporik, ami a Körmend büntetők formájában meg is torolt, még szerencse, hogy Körtélyesi betolt egy olyan hármast a dudaszó pillanatában, hogy az egész kispad legszívesebben beszaladt volna örömében a pályára. Sajnos azon a tényen ez sem segített, hogy a Tóth Ádám mögötti egyetlen tartalékcenter három faulttal ült a padon, de legalább nem került közelebb az ellenfél. És mindeközben a csapat szenzációsan küzdött és akart, szinte feltépték a parkettát, úgy mentek. A hangulatra mi sem volt jobban jellemző, mint hogy a kosárra törő, majd legázolt Jeremy Wise, aki azért eddig nem a hirtelen haragjáról volt híres, a földről felpattanva neki akart menni Popadicnak, amiért technikai volt a "jutalma". Fel is jött hatra a hazai csapat, ám ekkor Tóth és Wise villant egyet-egyet, és máris újra tíz volt közte, Déri Csaba pedig újfent kért. Ennek meg is lett a hatása, előbb Török emelt be a dudaszó pillanatában egy szerencsés, majd Richards egy kevésbé szerencsés, ám ugyanolyan fontos hárompontost. Sajnos a mi centereink fáradásával és faultjaik sokasodásával az övéik egyre jobban éltek, és a 19. percben a meccs során először a vezetést is átvették, természetesen egy magas, mégpedig Török találatával. Ez a rossz sorozat megmaradt a szünetig, így négy pontos hazai vezetéssel vonultak pihenőre a felek.

A nagyszünet után Wise kosarával mi nyitottunk jobban, majd Szabó középtávolija és Wise újabb találata után vissza is vettük a vezetést. Az első félidőben felhúzott amerikai láthatóan agresszívebben kosárlabdázott, magasabb fordulatszámon, mint szokott. Sajnos a jó periódusunk eddig a kosárig tartott, ezt követően Popadic és Latinovic nagyjából másfél perc alatt terhelte meg nyolc ponttal a gyűrűnket, ami az álmoskönyv szerint nem túl jó jel. Ismét elkezdtünk hibázni támadásban, több teljesen tiszta ziccert is kihagytunk, és mikor a gyűrűbe találtunk, azt is megelőzte egy vonalra lépés, így a kosár érvénytelen volt. A negyed közepén aztán elröppent két újabb technikai, egy Evans, egy pedig Popadic felé, amiből megint csak nem mi jöttünk ki jobban. Ezt követően megpróbáltunk alacsonyabb szerkezetre átállni, Eilingsfeld és Körtélyesesi dolgozott a palánkok alatt, és ez meg is hozta az eredményét, feljöttünk két pontra. Eredményességünkbe nagyban belejátszott Körtélyesi, majd Dugat újabb sikeres triplája, amelyek hosszú idő után végre utat találtak a körmendi gyűrűbe. El is kezdett idegeskedni a hazai csapat, Eilingfeldet faultolták, aki bedobta mindkettőt, ezzel már nálunk volt az előny! Sőt, a következő támadásban Körtélyesi újabb hármast értékesített, így mikor felharsant a negyed végét jelző dudaszó, néggyel mentünk!

A záró felvonás első megmozdulásaként Ferenncz Csaba is feliratkozott a pontszerzők listájára, ám Baki Gergely azonnal válaszolni tudott egy hármassal, majd kiosztott egy gólpasszt Dugatnak, aki ugyanígy tett, és máris közte nyolc! Az ellentámadásból Richards jutott be a gyűrű alá, és ha már ott járt, át is dobta a - láthatóan alacsonyabb - védőjét. ebben az időszakban a Körmend egyértelműen a centerére építette a játékát, és ami a legsajnálatosabb, hogy mindezt eredményesen is tette. A negyed felénél jártunk, mikor Eilingsfeldet Tóth váltotta, hárommal mentünk ekkor. A Körmend pedig játszott, egészen a dudaszó pillanatáig, majd nagyjából él másodperccel azután, hogy az felharsant, Tóth Norbert gyönyörű hármast dobott. A dolog szépségén sokat rontott, hogy bőven lejárt már az idő, de hát ez nem volt akadály, ért a körmendi egyenlítő találat. Csapatunk ettől megtörhetett volna, de nem tette, és Evans kosarával ismét nálunk volt az előny. A csarnokban kezdtek elszabadulni az indulatok, különösen mikor Tóth Norbert - nyilván nem szándékosan, de - könyökkel odavágott Tóth Ádámnak, amiért sportszerűtlen faultot ítéltek ellene. Tóth mehetett a vonalra, ahol higgadt tudott maradni, és mindkét büntetőjét értékesíteni tudta. Ezzel három pont volt a fórunk, Déri Csaba pedig időt kért. Az izgalom és a hangulat a tetőfokára hágott, főleg mikor Evans újabb kosarával már hattal vezettünk. Ekkor Popadic villant egy klasszishoz méltót, elküldte egy dobócsellel emberét, majd beszórt egy hármast. A túloldalon Tóth Ádámot faultolták, aki egyet értékesített is, ezzel négy lett közte. Innen aztán már nem hibáztunk, és végül egy roppant fordulatos és eseménydús, igazi play-off hangulatú mérkőzésen diadalmaskodni tudtunk az alapszakasz záró mérkőzésén!

 

Fotó: Fekete Zsuzsanna


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%