Könnyed siker a Nyíregyháza ellen

2022.04.27, 20:10 Kosárlabda
Pécsett zárjuk a középszakaszt.

Atomerőmű SE – Hübner-Nyíregyháza BS
77 – 53
(16-14, 20-10, 21-12, 20-17)

Kiss Benedek szerezte az első pontokat a mérkőzésen, majd Deshon Taylor triplázott, erre nagyon gyorsan Bus Iván válaszolt. Sok hibával kezdtük a mérkőzést, főleg védekezésben, a Nyíregyháza kihasználta az összes lehetőséget, amit „adtunk” nekik. Coleman kettesével ismét náluk volt az előny, ekkor kért időt Jan Pavlík mester. Frank Áron gyönyörű gólpassza után Eilingsfeld János volt eredményes. Pajor Dávid ott folytatta, ahol az előző mérkőzésen abbahagyta, a fiatal játékostól ismét érkezett egy tripla a sarokból, ezzel átvettük a vezetést. A cserék után nagyobb energiával kezdtünk el játszani, ennek az eredménye 4 pontos vezetés lett a vendégek időkérése előtt. Végül a negyedet 16-14-re nyertük meg.

Keith ziccere nyitotta a második 10 percet, majd másodpercekkel később ismét az amerikai játékos volt eredményes faulttal együtt. Jobb játékot mutattunk a második negyed elején, ennek az eredménye 10 pontos vezetés lett. Feljavult a védekezésünk és pontosabb támadásokat vezényeltünk, 7 perc után ez a negyed 12-4 volt a mi javunkra. Nagyjából ezen a 10 pontos határon tudtuk tartani magunkat ebben az etapban. Deshon Taylor két gyors kosárral indította az utolsó percet a félidő előtt, időt is kértek a vendégek, hogy rendezni tudják a soraikat. Végül az első 20 percet 36-24-es állással zártuk.

Kovács Ákos triplázott a harmadik negyed elején, majd Eilingsfeld is betalált, a vendégek első válaszára két és fél percet kellett várni. Erőszakosan játszottunk, nagyobb lendület volt bennünk, mint Pethő Ákos tanítványaiban. Ez a játék jellemezte végig ezt a negyedet, az utolsó percre kanyarodva Pajor Dávid ismét beszórt egy triplát, ezzel már 21 pont volt az előnyünk. Orgona Gergő is megérkezett a palánk alatt, Ken Brown remek gólpassza után talált be a fiatal játékosunk. (57-36)

Az utolsó negyedre a Frank-Pajor-Orgona-Kis-Brown ötös érkezett a parkettára. A záró felvonásban a játék képe nem változott, magabiztos győzelmet arattunk a Nyíregyháza ellen.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%