Közelben a négyes döntő

2011.02.16, 18:51 Kosárlabda
Jan Pavlik újra jó formában kosárlabdázott

Fél lábbal a Magyar Kupa négyes döntőjében érezheti magát az Atomerőmű SE kosárlabda csapata, miután az első mérkőzésen idegenben 87:62-re legyőzte a Szeged gárdáját. Horváth Imre együttese minden negyedet megnyert, így ezúttal nem volt kérdéses a siker. Kiss Zsolt és Hájer hiánya miatt szárnyaszegett Szedeák fogadta a motivált ASE-t a hétközi kupapárharc első meccsén. A piros kékek feltüzelt állapota érthető volt, hiszen pár hete bajnokin 4 pontos vereséget szenvedtek az Újszegedi sportcsarnokban. Az összecsapás az első percekben volt csak szoros, majd robbantott az Atom és egy 10:0-s rohammal ellépet. A negyed közepén 16:6-ra, míg a végén 25:13-ra vezetett a Horváth alakulat. A folytatásban sem tudott közelebb kerülni a vendéglátó a négyszeres kupagyőzteshez, mely egylet ezúttal csapatként funkcionált. Türelmes, pontos támadások mellé jó védekezés párosult a vizitálóknál, míg a hazaiak a palánk alatt erőlködtek, vagy pontatlan dobásokkal próbálkoztak. A nagyszünetben 14 egységgel tartott előrébb az ASE. A fordulást követően sem változott sokat a játék képe, Sales kimagaslóan játszott, a 24. percben már 20 volt a felek közt. A hazaiaknál Dukics és McKenzie próbálta tolni a Szeged szekerét, míg Winters, Körtélyesi, Johnson és Pavlik az Atomosoknál szorgoskodott. A záró 10 perc előtt 46:67-et mutatott az eredményjelző tábla. A záró szakaszban tartotta 20 pont körüli vezetését Horváth Imre egylete, míg Fodor Péter társasága lassan belenyugodott a vereségbe, és ezzel a valószínűsíthető kupabúcsúba. A találkozón az Atom játékosa Farkas Attila vállsérülést szenvedett. Dél-Konstrukt SZTE- Szedeák- Atomerőmű SE 62:87. A negyeddöntő visszavágóját február 23.-án szerdán 18 órakor rendezik a Gesztenyés úti sportcsarnokban. A Szeged- ASE első meccset a Paksi Kistérségi Televízióban február 17.-én csütörtökön 17.30-tól felvételről láthatják.    

Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák – Atomerőmű SE
62:87
(13:25, 16:18, 17:24, 16:20)

Magyar Kupa negyeddöntő első mérkőzés
Újszegedi Sportcsarnok, 500 néző
Játékvezetők: dr. Valovics I., Király L., Gál J., Ellenőr: Gincsai dr. J.,

Szeged: Drahos 3/3, Rubin 10/6, Nyilas -, Dukics 14/3, McKenzie. 11,
Cserék: Molnár M. 5/3, Vida 9, Tanács 3/3, Szabadi 2, Simándi, Mészáros 2,

ASE: Kovács Á. 4, Winters 15/12, Körtélyesi 13, Johnson 10, Sales 22/6,
Cserék: Farkas A. -, Pavlik 13/9, Tóth P. 4, Morgen 3, Faragó P. 3/3,

Fodor Péter: Ez a mérkőzés az első félidőben, de inkább már az első negyedben eldőlt. A nagyszünetig keveset faultoltunk, a gyűrű alól próbáltunk pontokat szerezni, a középtávoli dobásaink pedig nem jöttek be. A fordulás után már voltak biztató momentumok.

Horváth Imre: Nagyon örülök, hogy ennyire motiváltan kosaraztunk, zömében jól is játszottunk. Védekezésben elég jó teljesítményt nyújtottunk.