Irányítót cseréltünk

2017.02.05, 13:19 Kosárlabda
P.J. Hill helyét Talor Battle veszi át a szezon hátralévő részére.

 

Az utóbbi időben pontszerzés terén visszafogottan teljesítő P.J. Hillel közös megegyezéssel szerződést bontott a csapat, a helyére pedig legazoltuk a 28 éves, 183 centi magas Talor Battle-t. Az amerikai irányító az egyik legerősebbnek számító egyetemi konferenciában szereplő Penn State Egyetemen végzett 2011-ben, mégpedig az egyetem történelmének legjobb dobójaként, illetve az egyetlen játékosként a konferenciában, aki elérte a 2000 pontot illetve az 500 lepattanót és gólpasszt egyetemi karrierje során. Tagja volt egyébként hazája U21-es és egyetemi válogatottjának, utóbbival bronzéremig jutott a ma is az NBA-ben pattogtató Evan Turner illetve Trevor Booker oldalán, ráadásul az egész torna legjobb hátvédjének is megválasztották.

{youtube}wyNAvT81qI4|525|400|0{/youtube}

Az egyetem után Európában folytatta, ahol az évek során megfordult Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Belgiumban és Izraelben. Legutóbbi állomáshelye az izraeli első osztályban szereplő Hapoel Tel-Aviv volt, ott 12 pont mellett 4.5 pattanót és 5.6 gólpasszt tett be a közösbe. A tavalyi szezon végét egy vállsérülés jelentette számára, az idei első felét pedig a teljes felépülésre szánta, ami sikerült is, így játékra éhesen érkezik meg hozzánk.

Battle a mai napon be is fut Paksra, és a holnapi teljes körű,  minden részletre kiterjedő orvosi vizsgálat (MR, stb.) után be is csatlakozik a munkába, így a Kaposvár ellen ha minden jól megy, már ott lesz a csapatban.

{youtube}sZCpE5eFf14|525|400|0{/youtube}