Indul az OTP JUNIOR B33 TOUR!

2011.02.23, 10:29 Kosárlabda
2.500.000 Ft. összdíjazás!

 

Üdvözöljük a Sport Division Kft. nevében, az első magyarországi pénzdíjas 3-3 elleni kosárlabda tornasorozat, az OTP JUNIOR B33 TOUR elindulása alkalmából! Az alábbiakban szeretnénk röviden megismertetni a legfontosabb tudnivalókkal az új szakágról és versenyrendszeréről. Reméljük, sikerül felkeltenünk az érdeklődést, és hamarosan aktív résztvevőként is közösen csinálhatunk hazai sporttörténelmet.
A legfontosabb: az OTP JUNIOR B33 TOUR nem Streetball, hanem egy, a FIBA33 szabályrendszerén alapuló pénzdíjas kosárlabda versenyrendszer: 1 palánkra, 3 a 3 ellen 2x5 percig, vagy 33 pontig, a dicsőség mellett komoly pénzdíjakért. Az országos versenysorozatot a Sport Division Kft, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével szorosan együttműködve hívta életre. A 2011-es nyitószezon első állomása egy középtávon évi 15-20 tornából álló, a teniszből ismert ATP Tourhoz hasonló, Magyarországot bejáró, egyedi pénzdíjas kosárlabda versenysorozatnak, amely egy széles tömegbázison alapuló amatőr versenyrendszerre épül. Támogatóink között olyan jelentős, a versenysportban is komoly tapasztalattal rendelkező partnerek találhatók, mint az OTP Junior, a NIKE, a CIG Pannónia, a Deltasped és az InterEuro Group. Mindennek köszönhetően, ahogy ezt a bevezetőben jeleztük, az élményen és a dicsőségen túl komoly pénzdíjakért is küzdenek a csapatok. Az egyes tornákon az első helyezett Csapat 100. 000 Ft, a második helyezett Csapat 40. 000 Ft pénzdíjat kap. Az elődöntőkben vesztes Csapatok részére a nevezési díj visszafizetésre kerül. Az országos döntőbe a ranglista első 24 csapata kvalifikálja magát. A Csapatok kiemelt pénzdíjakért játszanak. A tornasorozat döntőjének győztes Csapata 500. 000 Ft-ot, a második helyezett 100. 000 Ft-ot az elődöntőkbe jutott két Csapat 40-40. 000 Ft-ot kap.

Hogyan zajlik maga a játék:

A Magyar Kosárlabda Szövetség szakmai egyetértésével, ezt a játékformát Magyarországon B33 néven vezetjük be.

Az OTP JUNIOR B33 TOUR versenysorozatot szabályai:

- A csapatokat 3 játékos + 1 csere, illetve edző alkotja

- Egy mérkőzés 2x5 perc, döntetlen esetén 2perc hosszabbítás, de véget ér a mérkőzés, ha az egyik csapat eléri a 33 pontot.

- Egy térfélen, egy palánkra folyik a mérkőzés.

- A mérkőzést játékvezető vezeti, asztalszemélyzet méri az időt és írja a jegyzőkönyvet.

- A mérkőzésekről statisztika készül.

- Kosár után a gyűrű alól kell játékba hozni a labdát.

- Kosár, védőlepattanó és labdaszerzés után a labdának el kell hagynia a 3 pontos vonalon belüli területet, s legalább egy passz után lehet kosárra dobni.

- Támadó lepattanó esetén azonnal lehet ismét kosárra dobni.

- Minden oldalbedobást a hárompontos vonal legmagasabb pontjával egy magasságba, az oldalvonal mellé felfestett 5cm-es vonaltól kell elvégezni.

- A támadóidő 10 másodperc

- Nincs időkérés

- Minden más szabály megegyezik a kosárlabdázás szabályaiban leírtakkal.

A lebonyolítás mellett a tornák komoly médiatámogatását is biztosítjuk. Minden mérkőzésről felvétel készül, és webkamerán keresztül az interneten élőben is nyomon követhető lesz a torna. A felvételekből egy több mint 35 perces összefoglaló készül, amelyet a Sport TV sugároz. A felvételek teljes egészben megtalálhatók lesznek honlapunkon. Mint ahogy a csapatok szervezésével, nevezéssel, lebonyolítással kapcsolatos minden további információ is részletesen megtalálható az OTP JUNIOR B33 TOUR hivatalos honlapján:

www.B33.hu

Őszintén reméljük, hogy sikerült felkeltenünk az érdeklődést az új játékforma iránt, számíthatunk az Önök szövetségére is a népszerűsítést, a szervezést és bármilyen jellegű partneri közreműködést illetően. Kérjük, figyeljék honlapunkat és keressék közvetlenül munkatársainkat:

Gundel Takács Gábor 06-209-317-178

Marján Natália 06-306-321-430

Nagy Imre: 06-308-965-677

Találkozzunk az első versenyen, 2011. március 6-án Budapesten, a BSE sportcsarnokában!

Üdvözlettel:

Az OTP JUNIOR B33 TOUR szervezői