Hullámvasút-Kiállítás-Győzelem, 1:0

2010.04.21, 12:38 Kosárlabda
Fordulatokban gazdag, izgalmas mérkőzést hozott az ASE- KKSE negyeddöntő első mérkőzése Pakson. A Gesztenyés úti sportcsarnok közönsége a nyitó negyedben sok kosarat nem, viszont annál nagyobb küzdelmet láthatott a parketten. Mindkét edző alaposan felkészült az ellenfélből, így sok hiba tarkította ekkor az összecsapást.

 Az első 10 perc 13-13-as döntetlennel zárult. A folytatásban aztán alaposan elkapta a fonalat a Kecskemét, nem tudtak hibázni, amibe beleálltak az bement. Különösen Ross volt elemében, aki szórta a pontokat becsülettel. A védekezést szinte feladták a felek és őrült rohanás kezdődött. A negyedben összesen 58 egység íródott a csapatok neve mellé. A félidőben 33:51-et mutatott az eredményjelző tábla. Nem tudni mi hangzott el az öltözőben, de a fordulás után a két együttest mintha kicserélték volna. Az ASE kőkeményen védekezett, a KKSE nem találta a ritmust. A harmadik 10 percben mindössze 7 pontot engedélyezett a vendéglátó riválisának, a piros kékek pedig 26-ot szórtak. A látogatók trénere Stojan Ivkovics a partvonalon kívül „parádézott”, de ezzel sem játékosaira, sem a játékvezetői hármasra nem hatott. A záró szakasz előtt egy egységgel már a legutóbbi bajnok vezetett. A végjátékban az ASE fokozatosan elhúzott, melyet „Sztola” továbbra is teátrális jelenetekkel konstatált. A sporik megunták a színházat és kiállították a magáról rendszeresen megfeledkező trénert. A végjátékban ismét pár pontra felzárkózott a KKSE, de fordítani már nem tudott, így küzdelmes, helyenként látványos meccsen 73:71-re legyőzte az Atomerőmű SE a Kecskeméti KSE csapatát. A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása 1:0 az ASE javára. Folytatás szombaton 18 órakor Kecskeméten.

Atomerőmű SE - Kecskeméti KSE 73:71

  (13:13, 20:38, 26:7, 14:13)

Paks Atomerőmű Sportcsarnok 1000 néző

Játékvezetők: Földházi T., Hegedüs T., Pozsonyi L., Ellenőr: Farkasinszki Gy.,

Atomerőmű SE  Kecskeméti KSE
 
 Mészáros Z.   13/3 Witmann K.
 10/9
 Horváth Á. 9/3  Ross R.
   21/12
 LaGrange J. 6  Dénes G.
 3/3
 Clark I. 19/6  Johnson I.
 13/9
 Dill A. 8  Bencze Z.
 -
Cserék:  Cserék:
 
Walker T.
 2 Williams T.
 7/3
 Kiss Zs.
 12/9  Csorvási M.
 11
 Gulyás R. 4  Marciulonis K.
 6/6
 Panta I. - Szabó T. -
    Tóth N. -
Edző: Horváth Imre
  Edző: Stojan Ivkovic
 

Mestermérleg:

Horváth Imre: Két ellentétes félidőt játszottunk, a sírból hoztuk vissza a mérkőzést, talán nem követtünk el ennyi hibát az eltelt tíz meccs alatt, mint most. Szerencsére a küzdeni tudásunk megfelelő volt. Gulyás Robit azért nem játszattam többet, hogy a következő mérkőzéseken is bevethető legyen. Köszönjük a közönség türelmét.

Stojan Ivkovic: A második félidőben három perc alatt öt faultot kaptunk, ezek után hogy védekezzen egy csapat. A második technikait nem tartom jogosnak.

 {morfeo 64}