Győzelemmel zártuk az alapszakaszt

2012.04.04, 18:44 Kosárlabda


Az alapszakasz utolsó bajnoki mérkőzésén hosszabbítás után 101:92-re győzött az Atomerőmű SE kosárlabda csapata idegenben a Factum Sport Debrecen ellen. Gutierre Garcia Enrique együttese így ötödik helyről várja a felsőházi rájátszást.

Ismét a két Williams, Lorenzo és Nick nélkül lépett pályára az Atomerőmű SE, ezúttal Debrecenben. Az már korábban eldőlt, hogy a Factum nem kerülhet a felsőházi rájátszásba, míg az ASE ötödikként végez, így tét nélkül zajlott az alapszakasz utolsó mérkőzése. A felek ettől függetlenül nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe. A vendégek a nyitó szakasz derekán már megnyugtatónak tűnő előnyt szorgoskodtak össze, de 6-8 pontnál nem tudtak eltávolodni riválisuktól.
A piros kékek Tóth Ádám találataira alapoztak, míg a Civis város egyleténél Ingram szorgoskodott. A folytatásban Szabó Miklós és Moore kosaraival átvette a vezetést a vendéglátó a 18. percben már 10 volt közte. Az Atomosok Frost, Kovács Ákos és Morgen pontjainak köszönhetően kapaszkodtak, a nagyszünetben 39:34-et mutatott a tábla.
A térfélcserét követően Ingram és Schachtner volt hatékony odaát, a négyszeres bajnok és négyszeres kupagyőztes üldözte ellenfelét. Az etap derekán a hazaiak ismét megrázták magukat és 7 egységnyi előnyt harcoltak ki. A negyedik negyedben Körtélyesi és Vojvoda fújt riadót övéinek és újra felzárkózott az ASE. A 40. perc végén 79:79 volt az állás, így jöhet a hosszabbítás. Melyben Frost, Kovács Ákos és Kámán Tamás is rendre betalált, a fáradó Factum pedig nem tudta tartani a lépést. Ingram egyedül már kevésnek bizonyult, így ha nehezen is, de megadta magát a vendéglátó. Factum Sport Debrecen- Atomerőmű SE 92:101.

Factum Sport Debrecen – Atomerőmű SE
92-101
(17-20, 22-12, 18-20, 22-27, 13-22)
Oláh Gábor utcai Sportcsarnok
V.: Valovics I. dr. Jakab L. Jurák K. (Toók)

Factum Sport: Ingram 29/6, Tóth G. -, Moore 19, Schachtner 24/6, Szabó M. 18 Cs.: Stretea -, Papp T. -, Kaluha -, Kovács I. 2.

ASE: Kovács Ák. 24/12, Vojvoda 26/12, Körtélyesi 3, Morgen 9/3, Tóth Á. 14 Cs.: Frost 13, Kerpel-Fronius -, Kámán 12/9.

Kipontozódott: Körtélyesi (43.)

 

Raúl Jiménez: Gratulálok a Paksnak! Egy remek magyar maggal rendelkező együttes, biztos vagyok benne, hogy a play offban is meg fogják állni a helyüket. Örülök neki, hogy egy ilyen magasan kvalifikált csapattal is, ilyen szoros meccset tudtunk játszani.

Enrique Gutiérrez: A látottak magukért beszélnek.