Final Fourban 27 csapatból!

2013.05.02, 08:07 Kosárlabda


Április 27-én Baján rendezték a 9. Mini-Manó Kupát. Szegedtől Kecskeméten át Kaposvárig, Pécsig összesen 27 fiú csapat indult a 2003-as korosztályban. Mi két csapattal neveztünk: ASE Fiúk (Gárdai Dávid, Pintér Áron, Vajda Zoltán) akik az idén kezdtek kosarazni  és ASE Srácok (Braun Bálint, Körösztös Dániel, Horváth Csongor, Strasszer Zsombor) akik már jártak előkészítőbe is.

A Fiúk egy hét csapatos csoportba kaptak besorolást, ahol a kiváló 3. helyezést érték el, összesítésben pedig 12.-ek lettek. 
A Srácok csoportjában volt található a legerősebbeknek tűnő kecskeméti Pittyke csapat is. Fegyelmezetten, jól passzolva egymást segítve 1 ponttal azonban őket is le tudtuk győzni. A többi négy csoport mérkőzést aránylag simán hoztuk így ezzel a nagy bravúrral  bejutottunk a Final Fourba. Bár a végső győztest lemostuk, sajnos 1 pontos vereséget szenvedtünk egy nyerhető mérkőzésen, így a keresztbeverések számunkra rossz alakulása miatt nekünk csak a 4. helyezés jutott. Sajnos nem jegyezték fel a csapathibákat, így hiába volt meg rendkívül agresszív ellenfelünknek az 5. később már a 7. csapatfaultja, a kiírással ellentétben,  még mindig nem dobhattunk büntetőket. De hogy ne csak külső okokban keressük a vereség okát, el kell ismernünk, hogy két ziccert is mi hagytunk ki, nem pedig a bíró vagy más. Hogy érmet sem kaptunk egy ilyen bravúr után, az hagy egy kis hiányérzetet, de az eredmény így is lenyűgöző!

Következett a dobóverseny, több mint 120 indulóval, ahol 4 fordulót is túlélve Gárdai Dávid és Körösztös Dániel is döntőbe jutott. Dani itt a fiúk között az előkelő 3. helyen végzett.

Köszönöm a szülőknek is a lelkes támogatást, és a gyerekeknek is hogy passzolták a labdát!

Élmény volt nézni!

Edző: Nagy László


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%