Első sikerét aratta Pakson az NYKK

2010.02.05, 16:20 Kosárlabda
Harmadik hazai vereségét szenvedte el a honi kosárlabda bajnokságban az Atomerőmű SE, ezúttal a Nyíregyháza múlta felül a piros kékeket. A találkozó elején sokáig nem esett kosár, majd az ASE ragadta magához a kezdeményezést.

Ennek köszönhetően fokozatosan meglépett az Atom, az NYKK vergődött a Dzunics egylet szorításában. 18:7-re nyerte a nyitó szakaszt a hazai gárda. A második 10 percben szellősebb lett a védekezés, és Doyne révén zárkózni kezdett a vendégcsapat. Wiley két hárompontossal jelentkezett odaát, míg a legutóbbi bajnoknál mindenki egyformán tett a közösbe. Őrizte vezetését az ASE, de már korántsem volt annyira meggyőző a játéka, mint az első negyedben. A nagyszünetben 37:33-ra vezettek Mészárosék. A fordulást követően szinte azonnal megfordította az állást az NYKK. Doyne ebben a szakaszban egymaga 16 pontot szórt, de Wiley és Gennie is sokat segített övéin. Feltűnő volt, hogy a hazai oldalon senki sem vállalkozott, aki mégis, az hibázott. Ferenczi Tamás alakulata magabiztosan tartotta 5-7 pontos előnyét. A harmadik etap után 62:54 volt oda. A végjátékban mindkét gárda küzdött becsülettel, de sok hiba tarkította ekkor a meccset. Az Atom sehogy sem tudott közelebb férkőzni. A vendégek Doyne-t tömték labdával, aki alig hibázott, míg a vendéglátóknál Horváth Ákos vitte hátán csapatát, de ő sem tudta megakadályozni a vereséget. Összességében, ahogy a nyilatkozatokból is kitűnik, megérdemelten nyerte a pénteki összecsapást az NYKK. Atomerőmű SE- Marso-Vagép Nyíregyháza 70:76.   
 
Atomerőmű SE - Marso-Vagép NYKK 70:76 (18:7, 19:26, 17:29, 16:14)
Paks, Atomerőmű Sportcsarnok, 600 néző
Játékvezetők: Földházi T., Kapitány G., Márton L., Ellenőr: Pázsitka F.
ASE: NYKK:
 
Körtélyesi G.
10/6      
Gennei D.
13/3
Horváth Á.
17/3
Siska J.
-
Dill A.
6
Doyne J. R.35/12
Kiss Zs.
2
Sitku E.
8
Mészáros Z.
7/3
Henderson K.
7
Cserék:
 Cserék:
 
Clark I.
13/3
Szarvas G.
3/3
LaGrange J.
7
Wiley D.
10/9
Panta I.
-
  
Medve M.
2
  
Gulyás R.
6
  
    
Edző: Dzunic B.
 Edző: Ferenczi T.  
 

Braniszlav Dzunics: - Gratulálok a Nyíregyházának, megérdemelten nyertek!

Ferenczi Tamás: - Óriási bravúrt értünk el, nagyon büszke vagyok a srácokra. Ez edzői pályafutásom legnagyobb sikere, köszönöm a csapatnak.

 

{morfeo 55}