Első hazai vereség

2009.12.14, 06:25 Kosárlabda
Elszenvedte első hazai vereségét a honi élvonalbeli kosárlabda bajnokságban az Atomerőmű SE férfi NB I-es kosárlabda csapata. A Falco KC remek első félidei játékának köszönhetően 84:74-re diadalmaskodott a Gesztenyés úti sportcsarnokban. A találkozó kiváló hangulatban kezdődött, köszönhetően az Atomic Boysnak /AB/ és a maroknyi, ám annál lelkesebb sárga fekete szurkolócsoportnak. Az összecsapás első perceiben a szombathelyi együttes irányította a játék menetét. Rövid idő alatt 6 ponttal vezettek a vendégek, a válasz Branislav Dzunics időkérése volt.

A piros kékek azonban ezt követően sem tudtak felpörögni, Nikola Lazics fiai remekül védekeztek és eredményesen támadtak. Kazlauskas és Wilson repítette övéit, míg az ASE csak szenvedett a parketten. 24:8-ra nyerte az első 10 percet a Falco. A folytatásban továbbra is azt történt a pályán, amit a vasiak megálmodtak. Az Atom támadásai már hatékonyabbak voltak, de még mindig rengeteg pontot kapott a Dzunics egylet. A 27-19-re elveszített második szakasznak köszönhetően tovább nőtt a különbség a felek között. A nagyszünetben 27:51-et mutatott az eredményjelző tábla. A térfélcserét követően egy sokkal agresszívebb Atom futott ki a parkettre, de a tetemes hátrány sehogy sem akart fogyni. Az AB tagjai űzték-hajtották kedvenceiket, a paksi kosarakra azonban mindig akadt válasz. Többek közt Borszékitől, aki ipari mennyiségben termelte a hárompontosokat odaát. A harmadik etapot ugyan az ASE nyerte 21:19-re, de érdemben nem változott a távolság. A záró felvonásban a Falco már az idővel is játszhatott, hosszan tartó támadásokat vezettek, Kálmánék, viszont azok egyre pontatlanabbakká váltak. Az Atom megkezdte a felzárkózást, a paksi legények gyorsak és hatékonyak voltak az ellenfél palánkja alatt. A szurkolók idegrendszerét a játékvezetői hármas több, jónak semmiképp sem mondható ítélete is próbára tette, de a csarnokban a hazaiaknak szorítók továbbra is hittek a csodában. Clark és Horváth Ákos tolta előre a paksi szekeret, de az idő lassan elfogyott. A 26:14-es eredménnyel végződő negyedik negyed azt jelentette, hogy a csapatok közti különbség végül 10 pontban realizálódott. Atomerőmű SE- Falco KC 74:84. Az Atomerőmű SE veresége ellenére, 9-2-es mutatóval továbbra is a tabella második helyén áll, a hibátlan mérleggel rendelkező Zalaegerszeg mögött.

 

 

Atomerőmű SE - Falco-SZOVA KC Szombathely 74:84 (8:24, 19:27, 21:19, 26:14)

Atomerőmű Sportcsarnok, Paks 800 néző

játékvezetők: Bodnár P., Györffy P., Jakab L., Ellenőr: Král L.

ASE:

Horváth Á. 16/3             

Clark 13/6

Kiss Zs 6/6

Mészáros 7/3

Gulyás 2

Cserék:

Körtélyesi 2

English 13

Dill 6

Martin 7

Kovács Á. 2

Falco:

Kazlauskas 16/12

Kálmán 17/6

Morris 4

Donald 18/6

Horváth Z. 6

Cserék:

Borszéki 15/15

Jones 8

 

 

 

 

Mestermérleg:

Dzunics Braniszlav: – Az első félidőben rosszul játszottunk, nagy előnyt adtunk a szombathelyieknek. A szünet után megtaláltuk játékunkat, de túl nagy volt a hátrányunk.

Nikola Lazics: – Megérdemelten nyertünk amit elsősorban annak köszönhetünk, hogy nagyon jól védekeztünk. Gratulálok a csapatnak! 

 

{morfeo 49}