Előre az egyenlítésért!

2014.06.04, 09:06 Kosárlabda
Medve Máté sérülése nem jött rendbe, így ő biztosan kihagyja a mai meccset

A finálé első összecsapását 77-66 arányban elveszítettük vasárnap a Szolnoki Olaj KK ellen, ám sokáig nem búslakodhatunk, ugyanis ma már folytatódik is a sorozat. 18.00-kor csapnak össze a felek a Gesztenyés úton, a meccsnek pedig igen komoly tétje lesz: hacsak nem akarunk 0-2-es állással visszamenni szombaton Szolnokra, és az életben maradásért játszani, akkor mindenképp nyerni kell. Mint ismeretes, a rájátszás többi párharcához hasonlóan a döntőben is három győzelem kell a sorozat lezárásához, így hibázásra igencsak kevés lehetősége van annak, aki be akarja húzni a bajnoki címet.

Az első mérkőzéssel kapcsolatban szégyenkeznünk semmiképp nem kell, játékosaink mindent megtettek, ami tőlük telt, akkor és ott ez egy szoros vereségre volt elég. A 13 pontnyi különbség a végén kicsit csalóka, hiszen még a negyedik negyedben is volt, hogy csak hát ponttal álltunk rosszabbul, ám a végére megrogytunk egy kicsit, és kinyílott az olló. Amire nagyon kell ügyelni, az a lepattanózás, ugyanis ebben a mutatóban csúnyán alulmaradtunk, 11 pattanóval több jutott hazaiaknak. Természetesen az is hozzátartozik az összképhez, hogy az ellenfél játékosai átlagban magasabbak (több, mint négy centi különbség az aktív rotáció tagjainak magassága között), és fizikálisan talán erősebbek is, ám a jó kizárással sok minden orvosolható. A másik lényeges különbség a büntetők számában keresendő, ugyanis amíg mi mindössze nyolc alkalommal állhattunk a vonalra, addig az Olaj 22 büntetőhöz jutott. Mindenképpen agresszívabban kell támadni a gyűrűt, és több faultot kell kiharcolni, hogy nálunk is meg lehessen ítélni a faultokat.

Összességében nem reménytelen a helyzetünk, tisztességes, jó mérkőzést vívtunk idegenben is, ahol kis szerencsével, és egy kicsivel jobb koncentrációval akár meglepetést is okozhattunk volna. Ma újra lehetőségünk nyílik megmutatni, hogy van keresnivalónk ebben a párharcban, és remélhetőleg a fiúk nem is hagynak efelől kétséget senkiben.

Sajnos Medve Máté sérülése nem jött rendbe, Ivosev combra bevitt találata az oldalvonal mellé kényszeríti játékosunkat, így ma nélküle kell kiharcolnunk a győzelmet.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%