Elődöntős az Old Boys és az Alibi KC

2013.04.08, 17:16 Kosárlabda


 

Vak Baglyok – Old Boys
48-76

 

Nem bízta a véletlenre az Old Boys, és már az első negyedben újabb 16 egységet tettek, az első meccsen szerzett 26 mellé. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a párharc, de az „Old” a folytatásban sem lazsált. A 3. negyed végére már 33 pontos különbség volt a felek közt. A záró etapot, ugyan a Baglyok nyerték 5 ponttal, de az Old Boys így is magabiztosan jutott a felsőházi rájátszásba.


 

Alibi KC – Ankle City
69-65

 

Az Alibi 21 pontos vezetésének tudatában, nyugodtan várhatta a szerda esti második összecsapást.

A győzelmi kényszer alatt játszó City kezdte jobban a mérkőzést, de az Alibi gyorsan rendezte sorait, így az első játékrészt 3 ponttal a „hazai” csapat nyerte. A folytatásban tovább tartott az kiélezett csata, egyik együttes sem tudott meglépni ellenfelétől. A félidő hajrája viszont az Ankle-nek sikerült jobban, de a gyenge büntetőzésnek köszönhetően, 20 perc elteltével, csak 1 ponttal vezettek.

Nem úgy a fordulás után! Mindent beleadott a City, és pillanatok alatt, az addigi legnagyobb, 8 pontos előnyhöz jutottak. Sajnos ez a fellángolás gyorsan véget is ért, mert ellenfelük is megrázta magát, és az utolsó 10 percre fordulva, már az Alibi vezetett 8 ponttal.

A záró felvonásban már nem változott semmi. Felváltva estek a kosarak, és bár az utolsó percekben a Cityn-ek sikerült 1 pontra felzárkóznia, egy „hazai” tripla szertefoszlatta a győzelmi esélyt.

Az Alibi a két meccs alapján, megérdemelten jutott a legjobb 4 közé!


 

Space Jam – Face Kings
54-69

 

A múlt heti halasztás után, első alkalommal találkoztak a felek, és rögtön hatalmas csatába kezdtek. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, de senki nem tudott elszakadni a másiktól. A 2. játékrészben viszont megtört a Space lendülete, így hamar 10 pont fölé nőtt a hátrányuk. A Face ellenálhatatlanul kosarazva, a nagyszünetre már 15, majd a 3. negyed végére 25 pontos vezetést tudhatott magáénak. Úgy tűnt, kiütés lesz a mérkőzés végére, de a záró etapra összeszedte magát a Jam, és mindent beleadva, 10 pontot sikerült lefaragni a különbségből, így a jövő heti visszavágóra is maradt egy kis izgalom!


 

Street Boys – Judoplasztika
41 – 49

 

A múlt heti nagy havazás miatt, először találkozott a két csapat és mint az várható volt ismét nagy csatát hozott az összecsapás.

Az első negyed inkább a hibákról szólt, mint a szép játékról, és ebből a Judo jött ki jobban, de igazán nagy előnyt nem tudott kiharcolni magának. A folytatásban sem sziporkáztak a csapatok, folytatódott a küzdelem, ami továbbra is a „vendégeknek” kedvezett.

A második félidő 7 pontos Judoplasztika előnnyel kezdődött, ami hamar 10 pontra nőtt. Ekkor megrázta magát a Boys is, és a 3. negyed derekára sikerült 1 pontra zárkózniuk, de ezzel sem sikerült igazán szorossá tenni a mérkőzést. A záró 10 percben is a Judo-nak sikerült eredményesebben kosaraznia, amivel sikerült is megnyerniük a találkozót. Azonban a 8 pontos differencia biztosítja, hogy a jövő hét hétfői visszavágón, igazán izgalmas találkozót láthassunk!


 

A mérkőzések statisztikáit megtaláljátok a kosarlabda.ase.hu/varosi-bajnoksag/program címen!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%