Egyenlíteni kell!

2015.05.08, 19:15 Kosárlabda
Az elsőt nem sikerült elhozni Kecskemétről, ami alapvetően nem gond, lesz még rá lehetőség. Itthon azonban nem hibázhatunk, ha nem akarunk nagyon nehéz helyzetbe kerülni.

 

 NB1 - Elődöntő, 1. mérkőzés
Atomerőmű SE - KTE-Duna Aszfalt
2015.05.09. 18:00
Paks, ASE sportcsarnok
V.: Benczur T., Farkas G., Söjtöry T. (Fekete)

Várható kezdőcsapatok
ASE: Dugat - Medve - Evans - Szabó - Jones

KTE: Kinney - Kovács - Derasimovic - Ivosev - Barovic

A párharc állása: 0-1

Egy dolog volt biztos a Kecskemét elleni sorozat előtt: ha döntőbe akarunk kerülni, el kell vennünk a pályaelőnyt, azaz egy meccset meg kell nyernünk a KTE otthonában. Erre elvileg három esélyünk lesz, ebből egy nem jött össze, maradt még kettő. Persze ehhez az is kell, hogy a hazai meccseket hozzuk, de hát annak, aki ott akar lenni a döntőben, ez minimum. Persze attól, hogy egy feladat kötelező, még egyáltalán nem egyszerű. A Stojan Ivkovic vezette gárda kemény, agresszív játékot játszik, és játékstílusát igyekszik ráerőltetni ellenfeleire, "megölve" annak játékát. Játékosai, mint a jó katonák a pokolba is követnék mesterüket, és utolsó leheletükig küzdenek a sikerért. Ezt a csapatot kellene legyőznünk, ami bár nem könnyű, de nem is kivitelezhetetlen dolog. Egyénileg semmivel nem állunk gyengébb képességű kosarasokból, mint az ellenfél, csapatként azonban még van hova fejlődnünk. Ha képesek leszünk megint azt középszakaszban látott, megalkuvást nem tűrő kosárlabdát bemutatni, akkor meg fogjuk nyerni a holnapi mérkőzést. Ha nem, akkor akár nagyon nehéz helyzetbe is kerülhetünk...

Hogy a helyzet és a mérkőzés fontosságát nyomatékosítsa, a klub akciót hirdetett, amely alapján minden két megvásárolt belépőjegy mellé egy harmadik jár ajándékba. Remélhetőleg - akár ennek is köszönhetően - sokan kilátogatnak a mérkőzésre, hogy támogassuk a csapatot, és együtt kiszurkoljuk a sikert. Részletek ITT.

És hogy nem lehetetlen az idei öt meccsünkből eddig négyet megnyerő KTE legyőzése, arra álljon példaként a két csapat alapszakasz meccse, amelyet végig vezetve 74-59-re nyertünk meg:

{youtube}RP09hBqTWak|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a találkozó előtt a bb1.hu-nak:

Branislav Dzunic: "A kecskeméti mérkőzés első félidejében jól tartottuk magunkat, de a harmadik negyedben egyszerűen összeesett a játékunk támadásban és védekezésben egyaránt. A KTE kihasználta ezt, és el is húzott, utána már csak kozmetikázni tudtunk az eredményen. Nagyon nehéz meccsre számítok hazai pályán is, a győzelemhez egyszerűen jobban kell játszanunk védekezésben és támadásban is. Védekezésben a festéket jobban kell védenünk, oda kell figyelnünk a lepattanóknál a kizárásokra, támadásban pedig jobban kell járatnunk a labdát, mert az első meccsen ez nem nagyon sikerült. Körtélyesire továbbra sem számíthatok. "

Stojan Ivkovic: "Tisztában vagyunk vele, hogy ez egy hosszú csata lesz. Rendkívül hízelgő, hogy odáig jutottunk, hogy nem alárendelt szerepet játszunk a nagy derbiken, ez nagy dolog. Tudjuk, hogy egy komplett Paks ellen játszunk, tiszteljük is őket, de az én játékosaimat szeretem a legjobban a világon, és úgy is tartom, hogy ők a legjobbak, úgyhogy holnap is harcba szállunk a győzelemért. Nem lesz könnyű, de sokat dolgoztunk érte, úgyhogy megpróbáljuk. A csapatom nagy része még soha életében nem játszott elődöntőt, kevesen vannak, akik rendelkeznek ilyen tapasztalattal. El kell hinniük magukról, hogy ők a legjobbak, és akkor képesek lehetünk döntőbe jutni. Nálunk mindenki vállalni fogja a játékot."

Kép, forrás: bb1.hu

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%