Egy:Egy

2011.04.13, 09:28 Kosárlabda


79:70-re diadalmaskodott az Atomerőmű SE Zalaegerszegen a férfi kosárlabda negyeddöntőjének második mérkőzésén. A három győzelemig tartó párharc állása 1:1. Mint ahogy az várható volt nagyszámú publikum 2000 néző előtt rendezték a ZTE- ASE párharc második meccsét Zalaegerszegen. Nemcsak azért, mert a zalaiak női csapat a bronzéremért mérkőzött a férfi összecsapás előtt, hanem azért is, mert Völgyi Péter együttese szombaton borította a papírformát és 21 ponttal győzni tudott Pakson. Horváth Imre fiai a visszavágás és a pályaelőny visszaszerzésének reményében léptek parkettre. Az összecsapás első perceiben látszott, ezen a találkozón bizony a küzdelem dominál majd, minden kosárért alaposan meg kell izzadni. Ennek megfelelően fej-fej mellett haladtak a felek, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. Az első negyed után 23:17-et mutatott az eredményjelző tábla. A második 10 percben Vojvoda révén kapaszkodott az ASE, majd ismét vezettek a vendégek, de továbbra sem tudták leszakítani egymást az egyletek. A palánkok alatt Kinter, Tóth Ádám és Sales küzdöttek, pontokkal segítve együtteseiket. A félidőben 37:36-ra vezetett a ZTE. A térfélcserét követően Tóth Ádám és Kinter ugyanott folytatta, ahol nem sokkal azelőtt abbahagyta, az Atomosoknál Pavlik szállította a pontokat. A trénerek folyamatos cserékkel próbálták pihentetni játékosaikat, a negyed végül 17:17-es döntetlennel zárult. Nem dőlt el tehát semmi, az izgalmak egyre fokozódtak. A 37. percben 62:62 állt a táblán ekkor azonban robbantott a frissebb ASE és Vojvoda tripláival leszakította riválisát a piros kék együttes. A hajrá büntetőpárbajából is a négyszeres bajnok és négyszeres kupagyőztes jött ki jobban, így végül győzött a Zalaegerszegi Városi Sportcsarnokban. Zalakerámia ZTE KK- Atomerőmű SE 70:79.
A három győzelemig tartó párharc állása 1-1.
A harmadik mérkőzést Pakson a Gesztenyés úti sportcsarnokban rendezik április 15.-én pénteken 18 órakor, melyet a Paksi Kistérségi Televízióban szombaton 17.30-tól felvételről láthatnak.


Zalakerámia ZTE KK - Atomerőmű SE
70-79
(22-17, 15-19, 17-17, 16-26)
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok, 2100 néző V.: Bognár T., Makovsky Sz., Szilas Gy. (Gencsev dr.)

 

ZTE: Vertetics 9, BAKI 10/9, Gáspár 2, KÁMÁN 13/3, Tóth Á. 18. Csere: Délity 2, Kinter 10, Tóth G. 6/6.

ASE: Kovács Á. 10, Hodges 12, VOJVODA 22/12, Johnson I. 4, SALES 18/3. Csere: Faragó -, Körtélyesi 8, Morgen -, Tóth P. - Pavlik 5/3.

Kipontozódott: Baki (40. perc), Tóth Á. (40. perc)

Völgyi Péter: Fizikálisan elfogytunk a végére, ám csak az utolsó három percben követtünk el olyan óriási hibákat, ami előtte nem volt jellemző ránk. A Paks túl jó csapat ahhoz, hogy ezt ne büntette volna meg. Kulcsembereimet nem tudtam pihentetni, náluk pedig folyamatosan érkeztek a friss emberek, ami nagy előny. A negyven perc elég volt arra, hogy felőröljenek bennünket. Nagyon sajnálom, mert a küzdésünk miatt győzelmet érdemeltünk volna, kettő-null után egész máshogy állt volna a dolog. Most viszont visszatértünk az eredeti felálláshoz – természetesen nem adjuk fel. Örülök, hogy lelkes közönségünk ismét igazi play-off hangulatot varázsolt a sportcsarnokba.

 

Horváth Imre: Gratulálok a csapatnak, hogy egy lelkes hazai ellenfél ellen – nehéz helyzetből, s igaz még csak közepes játékkal – de sikerült nyerni. Bízom abban, hogy felszakadnak a gátak és tudunk még ennél jobban is játszani.

{morfeo 99}

 

Fotó: Bálizs Zsuzsanna