Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Atomerőmű SE

2021.01.08, 18:42 Kosárlabda
Alapszakasz - XVIII. forduló

Az év első tétmérkőzését szombaton 17:00-tól Kecskeméten fogjuk játszani a Wittmann Krisztiánnal felálló Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét csapata ellen a Messzi István Sportcsarnokban, sajnos továbbra is zárt kapuk mögött. A hazaiak jelenleg a tizenegyedik helyet foglalják el négy győzelemmel és hét vereséggel. Ez persze csak a papírforma, hiszen Váradi Kornél csapatával évről-évre parázs hangulatú, szoros, fizikális mérkőzéseket szoktunk játszani. A lila-fehéreknek azonban sűrű a programja, január 6-án az Alba Fehérvár ellen vereséggel kezdték meg a 2021-es évet, szombaton csapatunkkal fognak megmérkőzni, majd ezután hétfőn, szerdán és pénteken is bajnoki mérkőzésen van jelenésük.

Talán sokan emlékeznek a tavalyi szezonban lejátszott mérkőzésünkre, ami egy végletekig kiélezett összecsapás volt. Akkor Lóránt Péter vezérletével 99-105-re sikerült győznünk a csordultig megtelt csarnokban, ahova rengeteg ASE szimpatizáns is elkísért minket. Most sajnos a szurkolók bíztatása nélkül, de legalább ugyanakkora tűzzel és győzni akarással kell pályára lépnünk mint 2020 január harmadikán.

Jelenleg, ha a vendég szereplésünket nézzük akkor 2 győzelmünk és 4 verségünk van, azonban összességében 10-4-es mutatóval a tabella harmadik helyén állunk. A 2020/21-es szezonban hazai pályán október hetedikén 87-77-re győztünk a KTE ellen, akkor Lóránt Péter volt a legeredményesebb játékosunk 15 ponttal és 9 lepattanóval. Lóri, Kalmár Viktor és Pupp Bence nélkül kell továbbra is pályára lépnünk, Peti valószínüleg a következő fordulóban a Körmend ellen térhet majd vissza.

Az U20-as csapatunk 14:00-kor lép pályára.

A felnőtt csapatunk mérkőzését élőben a MindiGo Sport weboldalán és applikációján keresztül lehet követni: https://mindigtvgo.hu/details?id=11030275&type=7&srcCarouselId=137

GYERÜNK FIÚK, HAJRÁ ASE!