Csapatkapitány: Kovács Ákos

2015.08.22, 12:44 Kosárlabda
Schmidt Béla választása a csapatunkat hetedik éve szolgáló irányítóra esett.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, a csapat a héten megkezdte a felkészülést a 2015/2016-os idényre. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a csapatkapitány kijelölésére is sor került. A vezetőedző választása ezúttal Kovács Ákosra - vagy ahogy mindenki ismeri: Kacsára - esett. Lássuk a két érintett véleményét a kinevezésről!

Schmidt Béla, vezetőedző:

Kovács Ákosra esett a választásom, több okból is. Egyrészt ő játszik hosszabb ideje a csapatnál, de ez önmagában még nem lenne elég a csapatkapitánysághoz. Nagyon meggyőző a nyugodtsága, a versenyzőképessége, jól kommunikál, emellett kritikus helyzetekben is higgadt tud maradni. Továbbá az is nagyon fontos számomra, hogy a csapat kapitánya a társakra is hatással tudjon lenni, ez pedig szintén megvan Ákosban.

Kovács Ákos, csapatkapitány:

Természetesen örültem a kinevezésnek, nagy megtiszteltetés volt számomra, jó érzéssel töltött el a dolog. Azt nem mondhatom, hogy teljesen váratlanul ért volna, hiszen én vagyok a legrégebb óta a klubnál, ráadásul így 27 évesen úgy érzem, meg is értem a feladatra. Csapatkapitánynak lenni nagy felelősséggel jár. A pályán belül és kívül egyaránt össze kell tartani a srácokat, segíteni és buzdítani őket. Pályafutásom alatt több csapatkapitánnyal is dolgoztam már együtt, szeretném mindegyikőjüktől átvenni azokat a dolgokat, amelyek segítségével jó hatással tudtak lenni a társaikra, és sikerre tudták vezetni őket.

Fotó: Fekete Zsuzsanna