Az év utolsó meccsét behúztuk

2020.01.02, 16:07 Kosárlabda
Kiélezett mérkőzésen vertük a Szeged csapatát.

NB I. – Alapszakasz – XIII. forduló
Atomerőmű SE – Naturtex-SZTE-Szedeák
86 - 79
(
19-23, 20-18, 25-25, 22-13)
Paks, 2019.12.29.

Paks: Evans 12/9, Faust 8/6, Coleman 17/3, Lóránt 18, Putney 8/3.
Csere: Kovács 12, Velkey 3/3, Kis -, Jackson 8.

Szeged: Miliszavljevics 25/15, Wirth -, Krapic 14/3, Balmazovics 16/12, Asbury 13.
Csere: Kerpel-Fronius B. -, Vágvölgyi 11/9.

Extra dobóteljesítménnyel kezdett mindkét csapat ezen a vasárnap estén, Evans, Faust, Lóri és Coleman szállították az első hazai kosarakat. A pontos dobásoknak köszönhetően a vendég gárda mindig fel tudott zárkózni hozzánk, sőt át is vették a vezetést, így az első etapot 19-23-as állással zártuk.

A második negyed elején is jól tartotta magát a Szeged, a festékben és a vonalon túlról is jól teljesítettek a vendégek, nálunk Justin Jackson és Lóránt Péter vette vállára a csapatot, ám négy perc elteltével még mindig a vendégek vezettek. Egy perccel a vége előtt Velkey triplájával egyenlítettünk ki, majd Putney triplájával átvettük a vezetést. (39-38) Végül Vágvölgyi sikeres hármasával a félidőre visszavette a vezetést az SZTE. (39-41)

A második félidőt Lóri és Shannon kosaraival kezdtük, láthatóan nagyobb energiával kezdtük a harmadik negyedet. Felvette a ritmust a Szeged, Balmazovic triplájával ismét kiegyenlítettek, de csak pár másodpercre, ugyanis a túloldalon Shannon volt eredményes a vonal mögül. (51-48) Egyel nagyobb sebességfokozatba kapcsoltak a vendégek és párperc leforgása alatta 3-11-es rohanással ismét kezdték megnövelni az előnyüket. Ekkor kért időt Dzunic mester. Végül nem tudtuk megfordítani a mérkőzést, így szegedi előnnyel kezdődhetett az utolsó felvonás. (64-66)

Kovács Ákos kétpontosaival egyenlítettünk ki, majd vettük át a vezetést a negyed elején, ezután Orlando Coleman köszönt be egy triplával. (70-66) Láthatóan fáradni kezdett a vendég gárda, már nem olyan intenzitással játszottak, mint a korábbi harminc percben. Nick Faust szerzett labdát és zsákolt hatalmasat, amit egy Justin Jackson blokkolás követett. Elkaptuk a fonalat, de Balmazovic egy triplával válaszolt a kosáresőre a túloldalon. (78-72) Végül meg tudtuk tartani az előnyünket, 86-79-re nyertük meg az év utolsó mérkőzését.

 

Srecko Sekulovic: Gratulálok a Paksnak, úgy gondolom, hogy jobb csapat, mint mi vagyunk. Megpróbáltuk lassítani a meccset, hosszú támadásokat játszottunk, ritmust akartunk váltani, ez sikerült is. Az utolsó negyedben elfáradtunk, kevés volt a rotáció.

Vágvölgyi Ákos: Szeretnék gratulálni a Paksnak, az első három negyedet kontrollálni tudtuk, az utolsó negyedben koncentrációs és fizikális problémák is voltak. Közel voltunk ahhoz, hogy szoros meccset játszunk, ez így sikerült, ha ez folytatjuk akkor azt gondolom, hogy ki tudunk lábalni a gödörből.

Dzunic Branislav: A kötelező győzelmek sokszor nehezen jönnek, ez most is így volt, szerencse, hogy nagyobb rotációval tudtunk dolgozni és a negyedik negyedben sikerült megfordítanunk a mérkőzést. Gratulálok a Szegednek, jó, kiegyenlített mérkőzés volt. Megyünk tovább.

Kovács Ákos: Nehéz szülés volt, jól játszottak a vendégek, az első félidőben ők irányították a mérkőzést, jól dobtak kintről, megbontották a védelmünket, szellősen védekeztünk, nem voltunk agresszívak, ám a negyedik negyedben megfordítottuk a mérkőzést. Mentünk az eredmény után, az utolsó etapot jobban bírtuk fizikálisan, az agresszívabb védekezésnek köszönhetjük a győzelmet. Ennél mindenképpen több kell majd.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%