Az Érzelmek és a Szív diadala

2012.10.13, 20:07 Kosárlabda
A találkozó lefújását követően a paksi és a zalaegerszegi csapat valamint szurkolóik szűnni nem akaró tapssal emlékeztek Ferdire.

95:76-ra győzött a Zalaegerszeg ellen az Atomerőmű SE kosárlabda csapata az élvonalbeli bajnokság 3. fordulójában. A sikerrel a piros kék együttes Morgen Ferdinánd emlékének adózott.

Játszott az Atomerőmű SE. A piros kékek szerdán 21 évesen elhunyt kosárlabdázója Morgen Ferdinánd is így szerette volna, a csapat pedig győzelemmel adózott emlékének. A találkozó első negyedében érthető okokból nem találta a ritmust az ASE, a Zalaegerszeg kosarasai, pedig tették a dolgukat. Baki, Simovics, Hudson és Kovács Ádám pontjaival 25:15-re nyerte a nyitó szakaszt a ZTE.
A folytatásban 10:2-es rohamot produkált az Atom és máris ellenfele közelében volt. Nick Williams vette hátára ebben az etapban övéit. A szünet előtt röviddel átvette a vezetést a négyszeres bajnok és négyszeres kupagyőztes, amit a meccs végéig többet ki sem engedett. A félidőben 43:38 állt a táblán. A térfélcsere után tovább növelte előnyét az Atom, Völgyi Péter időkérései hasztalannak bizonyultak. Lorenzo Williams, Vojvoda és Idlet is megtalálta dobóformáját, így a negyedik felvonás előtt már 19 egység volt a Gutierrez legények fórja. A negyedik negyedben néha látványos kosarakat is szerezve őrizte a 15 pont körüli különbséget a vendéglátó, a mérkőzést Illés távolból elengedett hárompontosa zárta le.
A találkozó lefújását követően a paksi és a zalaegerszegi csapat valamint szurkolóik szűnni nem akaró tapssal emlékeztek Ferdire. Atomerőmű SE- Zalakerámia ZTE KK 95:76

 

A következő fordulóban október 20.-án szombaton 19 óra 15 perctől Sopronban vendégszerepel az Atomerőmű SE. A találkozót a Paksi Kistérségi Televízióban vasárnap 17.30-tól felvételről láthatják.

 

Atomerőmű SE - Zalakerámia-ZTE KK
95:76
(15:25, 28:13, 31:17, 21:21)
Játékvezetők: Pálla Z., Frányó P., Surányi G., Ellenőr: Szabó Gy.,
Paks 1000 néző

ASE: WILLIAMS L. 22/6, VOJVODA 19/9, WILLIAMS N. 20/6, IDLET 17, TÓTH Á. 8,
Cserék: EILINGSFELD 4, KERPEL-FRONIUS 2, ILLÉS 3/3, CZINGER -, ANTONI -,

ZTE: Gáspár 5/3, HUDSON 17/3, Baki 9/3, Kovács Á. 9/3, SIMOVIC 20,
Cserék: Koma 3, Puszta 8/6, Kertész 5/3, Gáll -, Kerkai -,

Enrique Gutierrez Garcia: Ferdi elvesztése után nehéz volt ráhangolódni a meccsre, de a család is kérte, hogy ne halasszuk el. Három sérültünk miatt kevés variációs lehetőségünk volt, és nehéz volt a játékra koncentrálni. A győzelmet Ferdi családjának ajánljuk.

Völgyi Péter: Nagyon szomorú hangulatú meccs volt, a jobbik csapat nyert. A mai napon az eredmény másodlagos volt.