Kecskeméti bravúr Pakson

2011.10.29, 14:39 Kosárlabda
- 66 : 69

69:66-ra kikapott az atomerőmű SE férfi NB I-es kosárlabda csapata a legutóbbi bajnoki fordulóban. Völgyi Péter együttese hazai pályán veszítette el veretlenségét a Kecskeméti KSE ellen.

A szurkolótáboroknak köszönhetően remek hangulat fogadta a veretlen csapatokat Pakson a Gesztenyés úti sportcsarnokban a honi élvonalbeli kosárlabda bajnokság negyedik játéknapján. A veretlen gárdák összecsapása az első negyedben még kiegyenlített játékot hozott. A Kecskemétnél Wittmann, Radonjic és Bencze szállították a pontokat, míg az Atomerőműnél Williams és Kámán volt ponterős. A nyitó szakaszt 18:17-re a vendégegylet nyerte. A folytatásban szigorított védekezésén a KKSE, a paksi játékosok nem találták a ritmust. Sok eladott labda és pontatlan dobások jellemezték ekkor a négyszeres bajnok és négyszeres kupagyőztes produkcióját. Támadásban az Ivkovics legények sem sziporkáztak, de mivel jól védték gyűrűjüket, a nagyszünetre 8 pontos előnyt szorgoskodtak össze. A térfélcserét követően sem változott sokat a játék képe. Williams egyedül próbálta partiban tartani a piros kékeket, míg a látogatóknál mindenki egyformán tett a közösbe. A piros fehérek tartották 15 pont körüli előnyüket. Sőt a negyedik negyed első perceiben már 20 ponttal tartott előrébb a Hírős város együttese. Ekkor azonban Williams újra riadóztatta övéit, és Vojvodával vállvetve folyamatosan faragták az ASE hátrányát. Völgyi Péter tanítványainak védekezése összeállt, a KKSE elbizonytalanodott. A felzárkózási program olyan jól sikerült az Atomosoknak, hogy kiélezett végjátékot láthatott a publikum. Pár másodperccel a vége előtt a hazaiak hozhatták a labdát, Wilson triplakísérlete lejött a gyűrűről. A remekül küzdő vendéglátó egyenlíteni így nem tudott, a mérkőzést az alföldi csapat nyerte. Atomerőmű SE- Kecskeméti KSE 66:69.



(17-18,3-10,19-29,27-12)
Paks, Atomerőmű Sportcsarnok 1200 néző

ASE: Williams 25/9, Wilson 3, Vojvoda 13/9, Kámán 7/3, Tóth 4,
Cserék: Morgen 3, Kovács Ákos 3, Körtélyesi 8,

Kecskemét: Kelley 11, Wittmann 10, Radonjic 3, Dénes 12/9, Bencze 10,
Csere: Csorvási 4, Hegedűs 6/3, Vukadinov 13/3,

Völgyi Péter: Minden hibát elkövettünk, mit kosárlabda pályán el lehet. Bár kevés pontot kapunk, a védekezésünk nem volt jó, hagytuk Kelley-t és Wilttmannt rágyorsulni a kettő-kettőkre. A lepattanóharcot megnyertük, de legalább 15 ürres helyzetet kihagytunk csak az első félidőben. Bíztam benne nagyon, hogy a második játékrészben fel tudunk állni, de ahogy halad előre a mérkőzés, erre egyre kevesebb esélyt láttam. Kockáztatni kellett, sajnos elfogyott az időkérésem a hajrára. Majdnem egálra sikerült felhoznunk a mérkőzést, de elégnek bizonyult a kecskeméti előny. Gratulálok nekik, nekünk pedig ezt a mérkőzést ki kell javítanunk. 

Stojan Ivkovic: Mindig örülök, ha Paksra jövünk, mert élet legjobb emlékei ide kötnek. A paksi kosárlabda működése hosszú évek óta példaértékű az országben. Boldog vagyok, hogy nyertünk, megmondom őszintén, nem gondoltam volna. Ha Völgyi kollégámnak lett volna még egy külföldi játékosa, akor valószínüleg nem mi nyerünk ma. Egy fájó dolog volt, hogy miért estünk szét az utolsó 3-4 percben. Ennek nem tudom az okát, komoly csapat ilyet nem követhet el. Gratuláok mindenkinek!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%