Egy félidőn át volt szoros

2014.05.21, 17:36 Kosárlabda
Az első félidőben jól tartotta magát a Sopron, ám a másodikban fokozatosan felőröltük őket, és végül nagyarányú győzelmet arattunk.  

A várakozásoknak megfelelően mi kezdtük jobban a találkozót, még ha akadozott a gépezet nálunk is rendesen. Mindössze hat pontot értünk el az első négy percben, ám eközben két ponton tudtuk tartani a Sopron, így ha volt is okunk a bosszankodásra a kimaradt ziccerek miatt, összességében nem lehettünk elégedetlenek. A folytatásban aztán szép lassan belelendült Jarrod Jones, akivel sem Trepák, sem a helyére beálló Tóth Gergely nem igazán bírt, a társak pedig ezt felismerve tömték is labdával, így nem véletlen, hogy már a negyed derekán 10 pontnál járt. Sabáli Balázs időt kért, ami ezúttal jól sült el, hiszen Tóth Gergely röpke két perc alatt betermelt hét pontot. Át is vették a vezetést a vendégek, ám a negyed utolsó két percéből megint mi jöttünk ki jobban: McGruder és Baki kosarainak köszönhetően hat pontos előnnyel zártuk az első felvonást.

A második negyed elején aztán megmerevedtek kicsit a frontvonalat, több mint két percig nem született kosár, amíg Baki be nem köszönt egy indítás után. Ekkor már négy perc nem esett soproni találat, így várható volt, hogy előbb-utóbb beesik valami: Borisov triplája volt az. Ezzel nem is volt baj, mert a védekezésünk ezzel együtt is rendben volt, az már nagyobb gond volt, hogy támadó oldalon nem nagyon találtuk a ritmust. A Sopron pedig ezt szépen ki is használta, feljöttek egészen három pontig, így Körtélyesi triplája, majd Kovács duplája a lehető legjobbkor jött. Ismét mi voltunk előnyben lélektanilag, növelni is tudtuk az előnyt egészen 12 pontig, ám az elő negyeddel ellentétben ezúttal az utolsó percek nem a mi szánk íze szerint alakultak: mire felharsant a félidőt jelző dudaszó, a Sopron lefelezte a különbséget.

Sőt, a nagyszünet után is ők maradtak lendületben, Szabó rossz passzát Thomas csípte el, és a gyűrűig robogott vele,  majd faulttal együtt bedobta a ziccert. A plusz büntető azonban kimaradt, és ez ébresztőként hatott a fiúkra: magasabb sebességi fokozatba kapcsoltunk, és ismét elkezdtük felépíteni előnyünket. Erre a projektre nem volt túl jó hatással a McGruder ellen befújt sportszerűtlen hiba, de legalább még jobban felpaprikázta a mieinket. Vaughn triplát szórt, majd egy indítás után McGruder is betalált, így pillanatok alatt visszaállítottuk az addigi legnagyobb különbséget, Sabáli Balázs pedig gyorsan időt is kért, mielőtt nagyobb lett volna a baj. Ezzel ismét felrázta fiait, ám hiába fejeztek be két támadást is jó, Dénes demoralizáló zsákolása kimaradt, amellyel még közelebb zárkózhattak volna. Mi megnyugodtunk, és jó játékkal lehoztuk a negyed hátralévő részét.

McGruder hármasa indította útjára a második negyedet, ám 10 másodperccel később mégis Gulyás Robi pályára lépése kapta a nagyobb ovációt a közönségtől. Igaz, a korábbi legenda csak a hálót igazította meg, de ezt is vastapssal díjazta a publikum. A védekezésünk továbbra is remekül működött, 34 percnyi játék alatt mindössze 37 pontot kaptunk, ami egy bajnoki elődöntőben igencsak megsüvegelendő teljesítmény, bármennyire is tartalékos az ellenfél. A végére aztán mindenki pályára került nálunk, és a közönség is elégedett lehetett a meccs összképével. Az ellenfél a végére teljesen összezuhant, Sabáli mester is felküldte a fiatalokat, aki közül Molnár Marcel az utolsó perc kezdetén megszerezte a vendégek első pontjait a záró felvonásban. A lényeg, hogy az első megvan, folytatás szombaton, Sopronban.

 

Atomerőmű SE - Sopron KC
69-39
(19-13, 15-15, 17-9, 18-2)
Paks, ASE Sportcsarnok
V.: Cziffra, Hegedűs, Frányó (Fekete)

ASE: Vaughn 6/3, Medve -, Körtélyesi 3/3, Szabó 4, Jones 14.
Csere: McGruder 14/3, Tóth 3, Baki 3, Eilingsfeld 4, Kovács 12, Markovic -, Kerpel-Fronius 3.
Vezetőedző: Dzunic Branislav

Sopron: Thomas 6, Takács 4, Dénes -, Borisov 10/3, Trepák 5/3.
Csere: Ruják A. 3, Tóth 9/3, Bus -, Molnár 2, Nárai -, Ruják B. - , Rátvay -.
Vezetőedző: Sabáli Balázs

 

Dzunic Branislav: 1-0-ra vezetünk az elődöntőben, minden más igazából lényegtelen. A védekezésünk jó volt, a dobószázalékunk nem, de ismétlem, a lényeg a győzelem.

Sabáli Balázs: Gratulálok a hazai csapatnak, megérdemelten nyertek. Mi nagyon rosszul dobtunk, és rosszul is választottuk meg a dobásainkat. Sok támadópattanót engedélyeztünk a Paksnak, amelynek köszönhetően újabb esélyeket kaptak a támadásra. Otthon mindent megteszünk az esélyesebb ASE ellen.

Fotó: Fekete Zsuzsanna


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%