Ezúttal simábban ment

2014.04.19, 16:46 Kosárlabda
Szoros első félidő után a harmadik és a negyedik negyedben uraltuk a mérkőzést, és végül ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk.  

Barovic és Borisov pontjaival a Sopron kezdte jobban a mérkőzést, majd Szabó Zsolt révén gyorsan ki is egyenlítettünk. Sok volt a rontott akció, nem hozott pontzuhatagot az első öt perc, de azért Robinson és Szabó révén mi jöttünk ki jobban belőle. Sajnos négy pontos előnyünk után a vendégek pillanatai következtek: zsinórban nyolc pontot szereztek, válasz nélkül. Négy pontos hátrányban időt is kért Dzunic Branislav, ám a játékunk továbbra is nagyon esetleges volt. Kovács labdaszerzése, majd Medve triplája a legjobbkor jött, kis lélegzetvételhez jutottunk, és végül Medve ziccerének köszönhetően a negyedet is megnyertünk.

Barovic és Kovács dobópárbaja nyitotta a második negyedet, előbbi hét, utóbbi hat pontot tett be a közösbe, az első négy percben, ám mivel a vendégeknél Tóth Gergely is betalált, az előny a vendégeké volt. Nem velünk volt a hazai gyűrű, egyszerűen semmit nem tudtunk bedobni, a legsimább ziccerek is kipördültek a gyűrűből. A rémes sorozatot végül Robinson törte meg egy triplával, majd fél perccel később Vaughn is beemelt egyet, és máris nálunk volt az előny. Innentől aztán fej-fej mellett haladtak a felek, hogy az egyik, hogy a másik hagyott ki egy helyzetet. A negyed utolsó húsz másodpercében négyszer dobhattunk kosárra, mind kimaradt, de így is nyertük a játékrészt.

Jarrod Jones találatai indították útjára a második félidőt, 81 másodperc alatt betermelt hát pontot, gyorsan időt is kért Sabáli Balázs, mielőtt még nagyobb lett volna a baj. A parádé ettől még nem állt meg, a pauza után Körtélyesi szórt be egy hármast, majd Szabó fejezett be egy indítást, és már 13 volt közte. Ekkor feléledt kicsit az SKC két jó támadásuk is volt egymás után, ám csak lassítani tudták a robogó paksi expresszt. Két perc alatt bemutattunk egy 10-0-ás futást: Jones és Medve duplát, Szabó és Baki triplát dobott, szenzációs volt a játék, egy híján 20 ponttal mentünk. Aztán újabb másfél perc elteltével le is felezte a Sopron hátrány, elsősorban Ruják hármasainak köszönhetően. Báne időt két, majd folytattuk a triplazáport, ismét Szabó és Baki talált be a vonalon túlról, a negyed vége a miénk lett.

Baki adta meg az alaphangot a záró felvonásra egy szép hármassal, majd a többiek is bekapcsolódtak. Remekül zártunk védőoldalon, sorra szereztük a labdákat, és rendre eredményesen is fejeztük be az ezeket követő indításokat. Sajnos soproni oldalon a montenegrói kontingens, Barovic és Borisov nem viselte túl jól, hogy húsz pont fölé növeltük a különbséget, előbbi ki is reklamált magának egy technikait. A meccs ekkor már eldőlt, ám a végjátékra még jutott néhány szépségdíjas találat, a közönség legnagyobb örömére.

 

Atomerőmű SE - Sopron KC
84-66
(17-16, 18-17, 29-17, 20-16)
Paks, ASE Sportcsarnok
V.: Papp, Kapitány, Minár (Balogh)

ASE: Vaughn 3/3, Robinson 7/3, Körtélyesi 5/3, Szabó 18/6, Jones 19.
Csere: Tóth 4, Kovács 10/6, Medve 7/3, Eilingsfeld 2, Baki 9/9, Markovic -, Kerpel-Fronius -.
Vezetőedző: Dzunic Branislav

Sopron: Thomas 15/6,Thompson 2, Dénes -, Borisov 20/3, Barovic 6.
Csere: Ruják 12/6, Tóth 2, Takács 5/3, Trepák -, Ruják B. 2, Bus -, Molnár B. -.
Vezetőedző: Sabáli Balázs



Dzunic Branislav: A második félidőre feljavult a védekezésünk, és támadásban is jó megoldásokat választottunk. A lepattanókat jól szedtük, többek között ennek köszönhettük a győzelmet.

Sabáli Balázs: A harmadik negyedben dőlt el a mérkőzés, ekkor védekezésben és támadásban egyaránt fölénk nőtt Paks. Ők extrán dobtak, ellentétben velünk, továbbá hússzal több lepattanót is szedtek.

Fotó: Fekete Zsuzsanna


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%