Vasárnap is győzelem

2014.09.21, 13:59 Kosárlabda
A Komarno ellen ezúttal a magyarok húzták a szekeret, többen is remek teljesítményt nyújtottak

 

Atomerőmű SE - Komarno 95-68 ( 33-23, 18-22, 20-16, 24-7)
V. Horváth Zoltán Emléktorna
Aréna Savaria

ASE: Roberson 6, Dugat 16/3, Medve 15/9, Szabó 7/3, Tóth 12.
Csere: Kovács 5, Markovic 11, Eilingsfeld 6, Jones 15, Baki 2, Illés -.

Komarno: Bannister 12/6, Jankovic 18/12, Halada 5, Bilic 11, Kratochvil 7/3.
Csere: Kozlik 7/3, Craft 4, Stojanov 4,

Henry Dugat pontjaival indítottuk a találkozót, amerikai légiósunk az első két támadásból egyből szórt egy duplát, majd egy triplát. Sajnos  védekezésünk nem volt a tegnap bemutatott szinten, sok hibát követtünk el, így hiába a jó támadójáték, nem tudtunk előnyt kovácsolni belőle. Aztán Medve Máté is bekapcsolódott a játékba, gyorsan termelt két duplát, és máris nálunk volt az előny. Sok pont esett ebben az időszakban, szinte minden támadás kosárral fejeződött be, így nem meglepő, hogy 33 pontig jutottunk a negyed végére.

A második negyedben aztán elkezdtek beesni a Komarno triplái, akár emberről, akár üresből próbálkoztak, mindenhonnan bement. Fel is jöttek három pontra a negyed derekára, sőt nem sokkal később már csak egy volt közte. Ekkor jött ismét Medve Máté, és két triplával ismét megnyugtató előnyhöz juttatta a csapatot. Tóth Ádám is jól játszott ebben az időszakban, pontokkal, lepattanókkal és gólpasszokkal segítette a csapatot.

A harmadik negyedre aztán Illés Máté is beszállt, és nem is őrizte rosszul emberét. Dzunic mester igyekezett mindenkinek lehetőséget biztosítani, így Luka Markovic is bőven kapott játékidőt. Ő pedig igyekezett is megszolgálni a bizalmat, a Szolnok elleni jó teljesítmény után ma is lendületesen és jól játszott. Örömteli volt, hogy a légiósok tegnapi jó teljesítménye után a Komarno ellen a magyar mag szállította a pontokat, ami az előttünk álló szezonra nézve jó jel lehet. A negyed végére tovább tudtuk növelni a differenciát, így 10 pontos előnyből várhattuk a záró felvonást.

Az utolsó negyedben szinte örömjátékot mutattunk be, sorra vezettük a szebbnél-szebb akciókat, az ellenfél nem nagyon tudta tartani a lépést. A tegnapi siker után ma is abszolút megérdemelten gyűjtöttük be a győzelmet. A torna összességében remekül sikerült, és jól szolgálta a felkészülést.

 

Fotó: Molnár Gyula