A szív diadala

2010.05.22, 18:09 Kosárlabda
Piros- kékbe öltözött szombaton a bajnoki döntő második meccsére Pakson a Gesztenyés úti sportcsarnok. Az Atomic Boys szurkolói csoport felhívása célba ért, csapatszínben pompázott a lelátó, a közönség frenetikus hangulatot varázsolt, a vendégszektor is megtelt, így minden adva volt, hogy jó meccs kerekedjék. A hosszú hazai sérültlista- Körtélyesi, Gulyás, Walker- ellenére mindenki bizakodott, az alapszakasz győztes ZTE legyőzhető.

A találkozó első perceiben fej-fej mellett haladtak a felek, Clark és Dill valamint Kámán és Timberlake dolgoztak ekkor leghatékonyabban. Az első hangrobbanás Clark záró dudaszó pillanatában a parkolóból dobott triplájakor érkezett, így 25:21-re nyerte a nyitó szakaszt a címvédő. A második 10 percben fokozatosan elhúzott az Atom, a vendégek egyéni alakításaik pontatlanok voltak. A félidőben azonban 42:41-et mutatott az eredményjelző tábla, köszönhetően a Trepák, Kámán, Hinnant tengelynek, akik visszahozták a meccsbe a kék fehéreket. A nagyszünetet követően továbbra is hatalmas elszántsággal gyűrték- gyömöszölték egymást a csapatok. Horváth Ákos és LaGrange és beszállt a pontgyártásba a piros kékeknél, míg odaát csak Kámán villogott. Hinnant hárompontosával a harmadik etap után 66:61-re a látogatók vezettek. A paksiak -a közönség támogatásával,- foggal- körömmel küzdöttek, Kiss Zsolt és Mészáros triplával jelentkezett, utóbbi tanárian irányította övéit. A közelítő Horváth sereget Trepák próbálta feltartóztatni, mint utóbb kiderült sikertelenül. A végjátékban az egész csarnok talpon volt, a hazaiak utolsó energiáikat mozgósították. 77:79-nél Horváth Ákos labdát lopott és egyenlített, majd sikertelen kék fehér támadás következett. 12 másodperc volt hátra, Mészáros betört, lepörgött, leosztott, LaGrange ziccerezett, az Aréna pedig felrobbant! Hihetetlen végjátékot produkált ismét a négyszeres bajnok és négyszeres kupagyőztes! Az „ezer sebből vérző”, többször lesajnált bajnokcsapat újra megmutatta, legalább annyi esélye van az aranyra, mint a favorizált riválisnak. Atomerőmű SE- Zalakerámia ZTE KK 81:79. A három győzelemig tartó párharc állása 1:1. Folytatás május 25.-én kedden 19 órakor Zalaegerszegen.     

Atomerőmű SE - Zalakerámia ZTE KK
81:79
(25:21, 17:20, 19:25, 20:13)
Atomerőmű Sportcsarnok, 1600 néző
V.: Hartyáni Zs., Cziffra Cs., Györffy P. A.

ASE: Mészáros 10/6, LAGRANGE 10, HORVÁTH Á. 16/9, CLARK 19/6, DILL 17/3. Csere: Kiss Zs. 3/3, Panta 6, Kovács Á. –, Medve –.

ZTE: HINNANT 9/9, WATSON 5, KÁMÁN 19/6, K. Wilson 8/6, TREPÁK 14. Csere: Gáspár 5/3, Tóth Á. 9, Timberlake 10/3, Baki –.

Kipontozódott: Panta, a 40. percben.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-1

Horváth Imre, az ASE edzője: Így, hogy a Robi és Walker kiesett, az egészségesek megpróbálták őket pótolni, sikeresen! Az első félidőben volt már 10 pontos előnyünk is, de az korán jött és nem tudtuk megtartani. A második félidőben inkább mi mentünk utánuk, és ami a Paks védjegye az utóbbi három hónapban, a küzdeni tudás és akarás, az most is meghozta eredményét. Remélem, kedden újra nagy csata lesz.

Völgyi Péter, a ZTE edzője: Az első félidőben túl sok egyéni megoldást erőltettünk, és sok labdát adtunk el, de még így is egálra hoztuk. A második félidőben már fegyelmezetten játszottunk, sajnos azonban 6 pontos előnyről nem tudtunk tovább lépni. Több hibát is vétettünk a végjátékban. Hazai pályán nyerünk.

 

 

{morfeo 69} 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%