A legjobb nyolc között

2012.01.26, 06:55 Kosárlabda


 

87:66-ra kikapott az Atomerőmű SE Szegeden a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének második mérkőzésén. Völgyi Péter együttese Lorenzo Williams és Körtélyesi nélkül lépett pályára. Összesítésben az ASE előnyéből 12 pontot megtartva került a sorozat legjobb 8 csapata közé.

Az Atomerőmű SE 33 ponttal nyerte a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első összecsapását Pakson, így magabiztos előny birtokában léphetett parkettre szerda este az újszegedi sportcsarnokban. A találkozón hamar meglépett ellenfelétől Völgyi Péter együttese, jelezve komolyan veszik az idegenbeli meccset úgy is, hogy Lorenzo Williams és Körtélyesi sérülés miatt nem játszhatott. Nick Williams és Kovács Ákos kosaraival a 6. percben már 11:2-t mutatott a tábla. A negyed végére azonban olyannyira összekapta magát a vendéglátó, hogy egy pontra felzárkóztak az első 10 percet jelző dudaszó pillanatában. A folytatásban továbbra is Nick Williams és Kovács Ákos vitte a prímet az Atomosoknál, a túloldalon viszont távolról nagyon elkapta a fonalat a Szeged. Csorvási, Ivosev és Drahos is remekül célzott messziről, melynek köszönhetően a nagyszünetben 4 egységgel a Fodor alakulat tartott előrébb. A harmadik periódus elején felváltva estek a kosarak, majd Ivosev és Tanács révén 10 pont fölé hizlalta a különbséget a Naturex. A meccs ezen szakaszában a piros kékeknek semmi sem jött össze támadásban, nem úgy a vendéglátóknak. 61:50-ről kezdődött az összecsapás záró felvonása. Levy, a hazaiak légiósa ugyanott folytatta a pontgyártást, ahol azt korábban abbahagyta, de Tóth Ádám is remekül szorgoskodott ekkor a palánk alatt. A negyed derekán Vida, Csorvási és Tanács 20-ra növelte a Szedeák előnyét, de Kámán és Kovács Ákos lehűtötte az éledező szegedi reményeket. A hajrában Fodor Péter időkérése után a játék alakulása számottevően már nem változott. Naturex-SZTE- Szedeák- Atomerőmű SE 87:66, így a második mérkőzésen erősen tartalékos ASE összesítésben 12 ponttal bizonyult jobbnak szegedi riválisánál és bejutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.

 

Naturtex-SZTE-Szedeák - Atomerőmű SE
87-66
(15-16, 24-19, 22-15, 26-16)
Vezette: Györffy P. A., Gál J., Fodor A.
(Bodrogváry)
Újszegedi Sportcsarnok,
200 néző

Naturtex-SZTE-Szedeák: VIDA 10, LEVY 19/3, Nyilas 6, IVOSEV 16/6, TANÁCS 13/3 Csere: Csorvási L. 12/3, Drahos 11/9, Kiss Zs. -, Wirth -, Varga -,

Atomerőmű SE: KOVÁCS ÁKOS 12/6, N. Williams 17/12, Vojvoda 8/6, Kámán 10, Gardener - Csere: Morgen 8, Tóth Á. 11, Kovács Ádám -, Kerpel-Fronius -

 

Fodor Péter: Amit elterveztünk, azt tökéletesen végrehajtottuk. Csak nyolc eladott labdánk volt, a védekezésünk hatékonyan működött, okosan és gyorsan támadtunk, nyertünk, és sok játékosomnak tudtam lehetőséget adni.

Völgyi Péter: Nem játszottunk jól. Sok mindent szerettünk volna gyakorolni, ez részben sikerült is. A továbbjutásunk egy pillanatig sem forgott veszélyben.

 

Fotó: Frank Yvette / Délmagyarország