5. forduló: Szorosan induló mérkőzések

2015.11.15, 10:45 Kosárlabda
      Szinte minden párharcban izgalmasan alakult az első félidő, de végül minden összecsapás sima győzelemmel ért véget. Az Old Boys ugyan ostromolta a 100 pontot, de végül egyetlen kosár hiányzott a ritka eredményhez.  

 

Face Kings – Ultra Violák 58-44

 

10 percig volt szoros az összecsapás, majd a Face Kings rendezte sorait, és szigorítva védekezését, fokozatosan elhúzott ellenfelétől. Ugyan az utolsó 10 percet, 10 ponttal nyerték meg az Ultrák, ez már csak az eredmény kozmetikázásához volt elég.

 


 

Nyenyekek – Street Boys 40-56

 

A Street Boys kezdte jobban a mérkőzést, ám az első negyedben kiharcolt 4 pontos előny, pillanatok alatt a semmivé lett. A második játékrészben a Nyenyekek vették át az irányítást, de elhúzni nem tudtak, így szoros csata alakult ki. Az adok-kapok egészen a negyedik negyed kezdetéig tartott, amikoris 37-39-es állásnál a Street Boys vett új lendületet és egy 14-0-s etappal el is döntötte a mérkőzést.

 


 

Old Boys – Vak Baglyok 97-27

 

Miután már az első félidőben biztossá vált az Old Boys győzelme, a folytatásban már csak az volt a kérdés, hogy elérik-e a 100 pontot, ami végül nem sikerült, de a könnyed győzelmet semmi sem veszélyeztette.

 


 

Zóna-kosár – ASE Kadett 70-45

 

Az első félidő igazán izgalmasan alakult. Hol az egyik, hol a másik fél vezetett, de igazán egyik csapat sem tudott ellépni ellenfelétől. Nem úgy a második 20 percben, amikor a Zóna-kosár váltott sebességet, és egyre jobban játszva, folyamatosan növelve előnyét, végül sima győzelmet arattak.