21 pontos vereség Szegeden

2022.02.07, 15:49 Kosárlabda
Magabiztos játékkal nyertek a hazaiak

Naturtex-SZTE Szedeák – Atomerőmű SE
100 – 79
(24-19, 21-16, 25-18, 30-26)

 

A mérkőzés első pontjait Bognár Kristóf szerezte, erre Ken Brown tudott azonnal válaszolni. Bognár triplája után Taylor is eredményes volt a vonalon túlról, jó iramban kezdődött a találkozó. Persons közelije után Brown hármasa is jó volt, majd ismét Bognár szerzett két pontot a Szegednek, a magyar játékos hibátlan mutatóval már 7 pontnál járt. A negyed felénél meg tudott lépni a Szeged, végül ezt az etapot 24-19-es állással zártuk.

Két gyors szegedi kosárral indult a második negyed, nem koncentráltunk az első percekben, végül Brown egy triplával gondoskodott arról, hogy közel tudjunk maradni a hazai csapathoz. 9 ponttal lógtak meg Keller Ivánék, ekkor jött Brown és két triplát vágott be, ezzel 3 pontra jöttünk fel, időt is kért a Szeged. (33-30) A technikai megbeszélés után beragadtunk és percekkel később már 13 pont volt a fehér mezesek előnye. Goins hárompontosa jó volt, a vonalon túlról jó dobószázalékkal dolgoztunk, végül a félidőre 45-35-ös állással mehettünk.

Az első félidőben nálunk Brown nyújtott kiemelkedő teljesítményt, 19 pontnál járt, ebből 4 triplát értékesített, a túloldalon Bognár és Persons vitte a hátán a csapatot. Több gólpasszal dolgoztak a hazaiak és a lepattanócsatát is megnyerték, ráadásul Kellerék 55.9, mi 37.5%-os dobószázalékkal dolgoztunk az első 20 percben. Innen jöhetett a folytatás. Jól kezdte a második félidőt a Szeged, agresszívan támadtak és jól védekeztek, 10-5-ös rohanás után kért időt Jan Pavlík mester. Nem változott sokat a játék képe ezután sem, Bognár két büntetője után már 23 ponttal vezettek Personsék. Rákapcsoltunk és a negyed végére sikerült ledolgoznunk a hátrányunkat 17 pontra, a negyed második felében keményebben léptünk fel és a küzdés is meg volt a csapatban. (70-53)

Persons kettese nyitotta az utolsó etapot, erre Pacevicius válaszolt egy hárompontossal. Teljesen szétestünk a mérkőzés végére, nem működtek a támadások, védekezésben gyengén teljesítettünk és minden hibánkat kihasználta a Szeged. A végeredmény: 100-79